Българският туризъм ще реализира не по-малко от 80% загуби за

...
Българският туризъм ще реализира не по-малко от 80% загуби за
Коментари Харесай

80% загуби за българския туризъм през летния сезон

Българският туризъм ще осъществя не по-малко от 80% загуби за летния сезон през тази година спрямо предходните две години. Това разгласи Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм, представена от БНР.

Тя разясни, че този % загуби значи 80% по-малко туристи, защото потенциалът на българската туристическа инфраструктури е за близо 10 млн. туристи годишно в дейния сезон, изключително през летния сезон.

„ Не би могло да бъде допустимо българският туризъм да продължи да генерира 12% от Брутният вътрешен продукт на страната, да внася във фиска на страната над 7 милиарда евро годишно, в случай че не запълни цялостния потенциал и не получи цялостна поддръжка от страната. Този фактор към този момент е незаобиколим “. От Борда ще работят за позиционирането на бранша в националния проект и опцията в идващите седем години туризмът, а и директно от средствата анти-Covid за справяне с рецесията, да вземе дял от най-малко 10%: „ Считаме, че той ще има мултиплициращ резултат за стопанската система и в обществен проект “.

Карастоянова заключи, че сред 300 000 – 400 000 българи пътуват за няколкото почивни дни към 22 септември. Приблизително 90 000 до 100 000 са избрали да почиват в Гърция, а почти 300 000 българи пътуват навътре в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР