Българският туризъм има спешна нужда от 10 млн. лева за

...
Българският туризъм има спешна нужда от 10 млн. лева за
Коментари Харесай

Туризмът поиска спешно 10 млн. лв. за реклама

Българският туризъм има незабавна потребност от 10 млн. лв. за национална реклама по света, стана ясно от изказване на изпълнителния шеф на Националния ръб по туризъм Полина Карастоянова.

Причина е спадът в ранните записвания за летния сезон.

Карастоянова акцентира, че главните съперници в туризма Гърция, Турция, Египет, Хърватия, Черна гора, Румъния и Сърбия са изключително дейни и с огромни по запас акции.

По тази причина туристическият отрасъл насочва предложение до премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и отрасловия министър Николина Ангелкова.

По данни на туристическото ведомство все още се следи лек спад при ранните записвания както от Русия, по този начин и от Германия.

На собствен ред Полина Карастоянова регистрира, че сегашният бюджет за реклама е непълен и не може да "надвие " следената огромна конкуренция. Парите щели да бъдат ориентирани освен към интернационалните пазари, само че и към българските медии в символ на поддръжка на сектора към самодейността на туристическото министерство 2019 година да бъде оповестена година на българския екскурзиант.

Средствата щели да поддържат и зимния туристически сезон.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР