Българският туризъм е в подем, ръстът на туристическите визити на

...
Българският туризъм е в подем, ръстът на туристическите визити на
Коментари Харесай

Ангелкова в интервю за NG: Българският туризъм е в подем, 31% повече визити на чужденци спрямо 2015 г.

Българският туризъм е в напредък, растежът на туристическите визити на чужденци за интервала януари-септември 2018 година е 31% по отношение на същия интервал три години по-рано.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в изявление за National Geographic в Лондон в границите на интернационалното туристическо ревю WTM – най-голямото в света за експерти.

Тя изрази удовлетворението си, че резултатите бележат резистентен тренд на повишаване след основаване на Министерството на туризма като независима институция.

Министър Ангелкова уточни също, че обликът на България като дестинация претърпя забележителна промяна, която се развива по новаторски път и в интензивно партньорство с всички заинтригувани фактори - обществени, частни, неправителствени. Този резистентен прогрес би трябвало да се схваща като инвестиция за растежа на дестинацията като целогодишен маршрут и за благосъстоянието на локалните общности.

Ангелкова съобщи още, че се основават условия за поощряване на разнообразни типове туризъм с фокус освен върху морския и зимния, само че и доста профилирани услуги, за които се готови тематични дестинации – балнео- и СПА, културно-исторически, винен, гурме и прочие

Министърът разяснява, че градският туризъм също е в агресия поради улеснените авиовръзки и напъните за разпространение на голямото материално и духовното завещание на България от минали столетия. 

Екипът на National Geographic е изразил интерес да направи основно изследване на българското културно-историческо завещание с фокус върху съкровищата, открити по българските земи, оповестяват от пресцентъра на Министерството на туризма. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР