Българският туристически сектор има нужда от спешна роля на държавата,

...
Българският туристически сектор има нужда от спешна роля на държавата,
Коментари Харесай

Туристическият бранш иска спешно пари от държавата за реклама

„ Българският туристически бранш има потребност от незабавна роля на страната, в качеството й на притежател на обществената държавна благосъстоятелност. Не приказваме за пари за реклама на частните хотели, заведения за хранене и туристически атракции ”. Това съобщи в ефира на NOVA Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм.

„ Всички наши сътрудници са създали максимума. Говорим за реклама на България в българските и интернационалните медии, тъй като следим следната обстановка – имаме относително спокоен геополитически регион, в който се намираме, а в същото нашите директни съперници – Гърция, Турция, Мароко, Тунис, Египет, Черна гора, Хърватия, Сърбия, Северна Македония организират огромни, професионални и впечатляващи реклами ”, изясни Карастоянова.  

„ Причините за спад, които отчитаме сега, са отвън нас – по геополитически аргументи, защото по-спокойният регион и по-големите бюджети на нашите съперници ги вършат желани на интернационалните пазари ”, съобщи Карастоянова.

„ Предлагаме коренна смяна в модела на финансиране на туризма. Настояваме да бъде привързан с това, което генерираме в националната стопанска система. Бюджетът за реклама, с който министерството на туризма да работи, да бъде 1% от приходите. По неофициални данни за 2018 година приказваме за над 8 милиарда лв. ”, съобщи Карастоянова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР