Българският туристически съюз (БТС) е най-старата обществена организация в страната.

...
Българският туристически съюз (БТС) е най-старата обществена организация в страната.
Коментари Харесай

Венцислав Венев: Потенциалът на БТС не се е използвал досега

Българският туристически съюз (БТС) е най-старата социална организация в страната. Тя стопанисва една голяма част от хижите у нас, поддържа маркировките сред местата за настаняване, ръководи 100 национални туристически обекта. Този капацитет на БТС не се е употребявал до момента.

Това съобщи ръководителят на Български туристически съюз Венцислав Венев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Венев уточни, че е изискал да се направи обстоен и изчерпателен разбор на съюза – неговите членове, положение и действия.

„ Анализът е подготвен и той обгръща интервала до 15 май, когато аз го поех като ръководител. В него не експортирам аргументи по какъв начин се е стигнало до положението в този момент ”, посочи той.

Председателят на съюза изясни, че размерът на отговорностите на съюза не е огромен и на този стадий се оправят и изясни какви нови стъпки са подхванали. „ Всичко дигитализирахме към този момент в границите на няколко месеца. Хижите също са цифровизирани. Търсим разновидности по какъв начин хижите да се стопанисват правилно, от верните хора, тъй като ние не можем да управляваме всички тях ”, сподели той.

Венев изясни, че сега изчакват съюза да стане национално представителна организация и добави, че във всяка организация е доста значимо да има дълготрайна цел. „ Никой не си е сложил като цел или задача какво би трябвало да съставлява българският туризъм след години ”, сподели той.

„ Поставяме си за цел да създадем в България линеен туризъм в четирите ни съществени планини и лъчев туризъм - настаняване на обещано място, разходки до върхове и събиране на билки да вземем за пример ”, уточни той.

Председателят на съюза сподели още, че има концепция да се направи фонд туризъм или планинарство. „ В него всяко от отрасловите министерства да отделят по някаква сума от бюджета си, с цел да може да се развиват и поддържат туристическите направления на България. Без страната това не можем да го реализираме ”, акцентира Венев.

„ Необходимо е да се образоват хората по какъв начин да поддържат връзка с природата, да знаят къде да си оставят боклука. Това е нашата роля ”, сподели още той.

Венцислав Венев заяви и по какво БТС работи сега. Работи се по дигитализиране на 100 национални обекта и ще се сътвори QR код с къса анимация и история за всеки обект.

Председателят на БТС описа за идно мероприятие на 28 август, което ще се организира в чест на основаването на съюза. " Излет до Черни връх. Ние сме подготвили плеяда от мероприятия. Кулминацията на честванията ще бъдат на Черни връх ", анонсира Венев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР