Българският треньор Станимир Стоилов коментира трагичните събития от последните няколко

...
Българският треньор Станимир Стоилов коментира трагичните събития от последните няколко
Коментари Харесай

Мъри: В шок съм, живеем в държава, която нищо не я интересува

Българският треньор Станимир Стоилов разяснява трагичните събития от последните няколко дни в родния футбол и гибелта на Павел Панов и Георги Марков.
Наставникът на Астана даде трогателно изявление за "Спортно шоу Гонг " по Дарик радио, в което сподели остри думи за ситуацията в България като цяло.

"Честно казано се намиран в същински потрес. Това са прекомерно младежи, прекомерно положителни, с цел да си тръгнат толкоз рано от този свят. Павел Панов е индивидът, който ми даде късмет да играя в Левски. Той ме предложения в Левски и ми даде първите стъпки във футбола. Думите няма да могат да изразят това, което изпитвам към него. За Гошо просто нямам думи. С него бяхме и съотборници, другари и всичко, което си помислите ", стартира Стоилов.

Специалистът разяснява като цяло обстановката у нас, изричайки много мощни думи:

"Да, получават се такива неща в живота, само че аз персонално си мисля, че ние живеем в страна, която не се грижи грам за опазването на здравето, за здравето на своите си хора. Убихме всичко, което имахме като медицина и опазване на здравето. Правят се само циркове. Създаваме, откриваме, закриваме лечебни заведения, здравни каси, караме се, а народът няма къде да се лекува. Народът е оставен на произвола и по тази причина от ден на ден и повече ще се случват такива неща. Живеем в страна, която нищо не я интересува. По опазване на здравето ние сме на полседно място. Политици и страна, която не се грижи за здравето, това не е страна ", разяснява той.

Ето още от изявлението на Мъри Стоилов:

"Те не се грижат и за тяхното здраве. Сигурно някои от тях и от нас имат благоприятни условия да се лекуват и на открито, само че народът няма къде да се лекува. Време е някой да спре със своите игрички и ползи и в действителност да създадат опазване на здравето за българския народ, тъй като тогава опцията да се случват такива неща ще са по-малки. В този тежък миг не би трябвало да си затваряме очите и да поносим всички идиотщини в страната ".

"Ако трябв да напиша книга за отношениията ми с Гошо, а и с Панов, който го одобрявам като собствен преподавател, като треньор и персона, на която постоянно съм се възхищавал, ще ги запомня с това, че и двамата бяха доста положителни футболисти, футболисти, които заслужаваха да бъдат на първата редица на българския футбол. Портретите им би трябвало да стоят на първа редица. Специално Панов пък би трябвало да бъде в първата петица въобще. Второ, те бяха излючително клутурни и отдадени към приятелите си и хората, на които могат да оказват помощ. Двама индивида, с които си отива една доброта от нас и едни фубтолни величия, които ще липсват на България ".

"Панов и Гошо Марков трябваше да получат доста по-големи самопризнания за това, което са постигнали като футболисти и ветерани във футбола. Надявам се футболният клуб Левски да носи повече наслада на почитателите, а не отрицателни страсти. Дано Левски да демонстрира огромно почитание и внимание към ветераните си. Това сега липсва в нашия клуб. Уважение и внимание към ветераните. Те са хвърлени на произвола. Това може по някакъв метод да стопли душите и сърцата на тези хора. Основният проблем в, че в последните 27-28 години България се убива от опазването на здравето, а не се развива. Ако се развиваше, щеше да има по-малко и по-малко такива случаи. В скоро време няма да има и къде да отидем на доктор, колкото и да не им се желае да го слушат така наречен хора, които дават отговор за опазването на здравето. Медицината в България е унищожена ".
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР