Българският тенисист Янаки Милев се класира за полуфиналите на турнира

...
Българският тенисист Янаки Милев се класира за полуфиналите на турнира
Коментари Харесай

Янаки Милев на полуфинал в Анталия, Симон Антъни Иванов отпадна в Дубровник

Българският тенисист Янаки Милев се класира за полуфиналите на шампионата от веригата ITF на клей в турския курорт Анталия с награден фонд 15 хиляди $.

Милев, който е подложен под №7 в главната скица, реализира цялостен поврат против третия подложен Хуан Пабло Пас от Аржентина и го надигра след 2 часа и 12 минути на корта.

По този метод 18-годишният пловдивчанин продължава да ниже триумфи в Анталия, откакто при започване на предишния месец точно там той сграбчи първата си купа при мъжете, а в този момент единственият човек, който стои сред него и нов край е Сидане Понтджодикромо от Нидерландия.

В същото време различен български тенисист Симон Антъни Иванов беше спрян в четвъртфиналите по време на ITF конкуренцията на клей в Дубровник, Хърватия с награден фонд 25 хиляди $.

Иванов отстъпи с 1:6, 4:6 на поставения под №6 хърватин Дуйе Айдукович и по този начин пропусна да се класира за своя първи полуфинал през 2023-а година.

Въпреки загубата обаче българският тенисист си обезпечи 3 точки за международната класация, където понастоящем се намира под №721, а също така проработи и 730 $ от наградния фонд.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР