Българският тенисист Александър Лазаров сподели пред Gong.bg своите впечатления от

...
Българският тенисист Александър Лазаров сподели пред Gong.bg своите впечатления от
Коментари Харесай

Лазаров: Ако бяхме направили като Джокович, щяха да ни обявят за селяни и чалгари

Българският тенисист Александър Лазаров показа пред Gong.bg своите усещания от неотдавна завършилия шампионат АТП Къп, където родните тенисисти приключиха на влиятелното девето място, като се разминаха на косъм с излизане от групите. Алекс Лазаров се трансформира в сензацията на българския тим, а може би и на целия шампионат, след невероятната му победа с Григор Димитров на двойки против отбора на Англия.

Отборът на Сърбия победи на първото издание на АТП Къп, а героите на западната ни съседка взеха решение да отпразнуват успеха с песента "Луда по тебе " на Камелия. Българската вяра призна, че се радва за успеха на сърбите и съобщи, че реакцията на българите би била по-различна, в случай че родните тенисисти бяха решили да честват по същия метод.

"Със сигурност Сърбия завоюва заслужено, аз дори бях за тях, тъй като са покрай нас като народ. Смях се два дни на видеото по-късно от съблекалнята, по какъв начин се разрушават на Камелия. Наистина Джокович, когато играе за страната си, и към него са всички съотборници, демонстрира най-хубавия си тенис. Надал не беше чак беззащитен, само че се виждаше, че няма шансове. "

"Българинът има това свойство да се радва на чужденците повече, в сравнение с своите спортисти и обществени персони. Ако ние бяхме пуснали такова видео сигурно щяха да се появят заглавия от вида: "Чалгари ", "Селяни " даже. От тази позиция, това също не мога да го осъзная. Никога не съм успявал да схвана за какво имаме това качество да плюем наши състезатели, вместо да ги поддържаме. Сигурен съм, че сърбите също са танцували на това видео, а не са почнали да ги "хранят ", призна Лазаров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР