Българският тенисист Александър Лазаров победи чеха Иржи Лехечка със 7:5,

...
Българският тенисист Александър Лазаров победи чеха Иржи Лехечка със 7:5,
Коментари Харесай

Александър Лазаров пречупи Лехечка и се класира за втория кръг на Sofia Open

Българският тенисист Александър Лазаров победи чеха Иржи Лехечка със 7:5, 6:3 на шампионата по тенис Sofia Open, като мачът продължи тъкмо час и половина.

В първия сет Лазаров направи пробив и поведе с 3:1, само че незабавно по-късно чехът върна пробива и съумя да изравни при 3:3. До 5:5 всеки печелеше подаването си. Последва нов извоюван гейм за българина при сервис и в решаващия гейм Лазаров направи значим пробив, с цел да затвори първата част, като не разреши да се стигне до тайбрек.

Във втория сет Лазаров стартира доста решително, като завоюва първите 3 гейма. След това при 4:1 водеше с 40:15 и имаше две благоприятни условия за пробив, само че Лехечка се измъкна с добър сервис. Българинът обаче завоюва по-късно подаването си на нула. След това Лехечка взе подаването си, само че Лазаров затвори мача на собствен сервис.

Това бе първа победа на Лазаров над тенисисте от Топ 100, като досега той имаше три загуби. Лехечка е номер 74 в международната класация.

Във втория кръг на шампионата Александър Лазаров, който е под номер 334 в международната класация на АТП, ще има сложна задача, тъй като ще се изправи против италианеца Лоренцо Музети, който е подложен под номер 4 в схемата и почива в първия кръг.

" Работих доста старателно през тази година, очаквам я от 2015 година, след като вземам участие в шампионата. За страдание при започване на годината изгубих баба ми и дядо ми. Това бе окуражи за работя доста крепко, с цел да не похабя гения си. Посвещавам им тази победа, както и на всички хора, които ме поддържат. Винаги играя по-добре пред аудитория. Миналата година се изложих брутално, тази година е по-добре ", сподели след мача Алекс Лазаров.

В по-ранен мач от деня полякът Камил Майхжак се наложи над литовеца Ричардас Беранкис със 7:5, 6:2 за час и 17 минути игра. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР