Българският тенисист Александър Лазаров победи чеха Иржи Лехечка със 7:5,

...
Българският тенисист Александър Лазаров победи чеха Иржи Лехечка със 7:5,
Коментари Харесай

Александър Лазаров победи Иржи Лехечка и се класира за втория кръг на Sofia Open

Българският тенисист Александър Лазаров победи чеха Иржи Лехечка със 7:5, 6:3 на шампионата по тенис Sofia Open, като мачът продължи тъкмо час и половина.

В първия сет Лазаров направи пробив и поведе с 3:1, само че незабавно по-късно чехът върна пробива и съумя да изравни при 3:3. До 5:5 всеки печелеше подаването си. Последва нов извоюван гейм за българина при сервис и в решаващия гейм Лазаров направи значим пробив, с цел да затвори първата част, като не разреши да се стигне до тайбрек.

Във втория сет Лазаров стартира доста решително, като завоюва първите 3 гейма. След това при 4:1 водеше с 40:15 и имаше две благоприятни условия за пробив, само че Лехечка се измъкна с добър сервис. Българинът обаче завоюва по-късно подаването си на нула. След това Лехечка взе подаването си, само че Лазаров затвори мача на собствен сервис.
17  SOFIA OPEN - Александър Лазаров - Иржи Легецка
Това бе първа победа на Лазаров над тенисисте от Топ 100, като досега той имаше три загуби. Лехечка е номер 74 в международната класация.
17  SOFIA OPEN - Александър Лазаров - Иржи Легецка
Във втория кръг на шампионата Александър Лазаров, който е под номер 334 в международната класация на АТП, ще има сложна задача, тъй като ще се изправи против италианеца Лоренцо Музети, който е подложен под номер 4 в схемата и почива в първия кръг.
17  SOFIA OPEN - Александър Лазаров - Иржи Легецка
" Работих доста старателно през тази година, очаквам я от 2015 година, след като вземам участие в шампионата. За страдание при започване на годината изгубих баба ми и дядо ми. Това бе окуражи за работя доста крепко, с цел да не похабя гения си. Посвещавам им тази победа, както и на всички хора, които ме поддържат. Винаги играя по-добре пред аудитория. Миналата година се изложих брутално, тази година е по-добре ", сподели след мача Алекс Лазаров.
17  SOFIA OPEN - Александър Лазаров - Иржи Легецка
В по-ранен мач от деня полякът Камил Майхжак се наложи над литовеца Ричардас Беранкис със 7:5, 6:2 за час и 17 минути игра.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР