Българският телекомуникационен оператор VIVACOM изгради мрежа от ново поколение в

...
Българският телекомуникационен оператор VIVACOM изгради мрежа от ново поколение в
Коментари Харесай

Мрежа от ново поколение превръща София в умен град

Българският телекомуникационен оператор VIVACOM построи мрежа от ново потомство в София, в софтуерно партньорство с Nokia. Безжичната мрежа LoRa е изцяло подготвена за употреба и обезпечава основа за превръщането на българската столица в интелигентен град. Тази вест бе оповестена от VIVACOM на специфична конференция в столицата. В срещата с медиите участваха основния изпълнителен шеф на компанията Атанас Добрев, както и основният механически шеф Радослав Златков.

Специално за събитието, в София бе и Марк Жадул, старши вицепрезидент и шеф “Глобален стратегически маркетинг ” в Nokiа.  София има своя капацитет за развиване като интелигентен град, базирайки се на своята добра информационна инфраструктура и на първо място на отличното в международен мащаб качество и досегаемост на широколентовия интернет достъп, означи той.

Изградената от VIVACOM мрежа LoRa е стъпка точно в тази тенденция. Технологията може да бъде употребена за многочислени Internet of Things приложения. Тя съставлява основна инфраструктура за внедряването на всички технологии и приложения, обединени в понятието " интелигентен град ", които могат да създадат живота на жителите по-добър. По-конкретно, мрежата може да бъде употребена за създаване на градска система за видеонаблюдение, интелигентно ръководство на уличния трафик, " умни паркинги ", които демонстрират на водачите най-близкото свободно място за паркиране, интелигентни системи за улично осветяване, сметосъбиране, както и отдалечено отчитане на водомери, електромери и други измервателни устройства за бита. Друго доста значимо приложение на мрежата, което може да избави доста човешки животи е ранното предизвестие за наводнения, с отчитане на равнището на реки, канали и язовири.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР