Българският телеком VIVACOM запазва лидерска позиция на българския телеком пазар,

...
Българският телеком VIVACOM запазва лидерска позиция на българския телеком пазар,
Коментари Харесай

VIVACOM с ръст на приходите и на печалбата

Българският телеком VIVACOM резервира лидерска позиция на българския телеком пазар, отчитайки растеж от 4,8% на общи доходи за първото полугодие на 2018 по отношение на същия интервал на миналата година – близо 453 млн. лв.. Въпреки мощно конкурентната среда, компанията продължава да осъществя и постоянен растеж в поправената облага преди облагане с налози от 5,8% до 170.5 млн. лв..
През първото полугодие на 2018 година вложенията на компанията са в размер на 65 млн. лв.. 66% от общите вложения са вложени в развиване на софтуерната инфраструктура, която обезпечава и измереното от GWS най-хубаво покритие на популацията на 4G мрежата на телекома в България.
Телекомът доближава 30% пазарен дял в приходите мобилни услуги, с сбор клиенти на мобилни услуги от 3 053 000. От тях над 88% са на абонаментен контракт. Делът на приходите от мобилен интернет в общите доходи от мобилни услуги продължава да се усилва, като през второто тримесечие на 2018 година доближава 43% по отношение на 35% за същия интервал на 2017 година. Принос за позитивната наклонност има разширението на покритието на 4G мрежата на телекома до 99% от популацията.
VIVACOM е обичаен водач в доставката на закрепени услуги, като резервира първото място в предлагането на закрепен широколентов интернет с 492 000 клиенти, което съставлява растеж от 9% на годишна база. Над половината от клиентите употребяват високоскоростен достъп посредством оптичната мрежа на телекома, която към този момент покрива близо 1 милион и 150 000 семейства в цялата страна.
VIVACOM продължава да е оператор номер 1 в даването на най-модерната телевизионна услуга – интерактивна телевизия (IPTV) – с 15,6% растеж на потребителите на тази услуга по отношение на същия интервал на миналата година. 47,3% от общо 456 000 клиенти с абонамент за платена телевизия към края на първото полугодие на 2018 година са избрали точно интерактивната телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР