Българският тежкоатлет Карлос Насар попадна сред номинираните за „Щангист на

...
Българският тежкоатлет Карлос Насар попадна сред номинираните за „Щангист на
Коментари Харесай

Карлос Насар сред номинираните за Щангист на годината в Европа“

Българският тежкоатлет Карлос Насар попадна измежду номинираните за „ Щангист на годината в Европа за 2021 година, оповестиха от Българската федерация по повдигане на тежести.

Едва на 17-годишна възраст Карлос Насар изуми експертите като стана международен първенец за мъже на шампионата в Ташкент през декември, където сложи връх на планетата за мъже, младежи и юноши в изтласкването. Наред с това, предходната година Насар е и европейски вицешампион за мъже в кат. 81 кг.

Роден е в Париж на 12-и май 2004 година, майка му е българка, а татко му – ливанец. Израства в Червен бряг, там прави и първи стъпки в щангите с треньора Илиян Илиев, който е негов персонален ментор и до през днешния ден. 13-годишен е извикан в националния тим и в първото си огромно състезание остава на крачка от медалите с четвърто място на европейско до 15-годишни в Косово през 2017 година

Следващият сезон към този момент е на върха – европейски първенец при 15-годишните от шампионата в Милано. Година по-късно е със злато и от международното за кадети до 17 година в Лас Вегас и от европейското до 15 година в Ейлат.

През 2020 година завоюва международната купа за младежи от онлайн шампионата в Перу. Миналата пролет стана европейски вицешампион в дебюта си при мъжете, като в кат. 81 кг приключи единствено на един кг след италианеца Антонио Пицолато. Шест месеца по-късно обаче българинът бе решителен и едвам 17-годишен сграбчи международната купа при мъжете на шампионата в Ташкент с дуел 374 кг, плюс злато в изтласкването със международни върхове за юноши, младежи и мъже с 208 кг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР