Българският таекуондист Любомир Богданов се размина с бронзовия медал в

...
Българският таекуондист Любомир Богданов се размина с бронзовия медал в
Коментари Харесай

Любомир Богданов се размина на косъм с медал от Европейските игри в Полша 2023

Българският таекуондист Любомир Богданов се размина с бронзовия орден в категория до 54 кг на Европейските игри в Краков-Малополска 2023.

В разногласието за оценката родният играч отстъпи, за жалост, на Андреа Конти от Италия с 0:2 и по този метод пропусна да донесе общо трети орден за страната ни от форума в Полша след среброто на Ивет Горанова в каратето и бронза на Антоанета Костадинова и Самуил Донков в спортната пукотевица.

За да стигне до дуела с Конти, Любо Богданов потегли в шампионата с победа с 2:0 против поляка Бартоломей Вишорек, която обаче бе последвана от проваляне в четвъртфиналите с 0:2 от Саяд Дадашов от Азербайджан.

Българският таекуондист въпреки всичко съумя да се събере след тази загуба и в първия кръг на репешажите се оправи с германеца Халед Абдел Халим, което му обезпечи и място в борбата за бронза.

Уви, Богданов не съумя да се пребори с Конти и в последна сметка остана на 5-о място в подреждането при 54-килограмовите.

При дамите пък страната ни бе показана в днешния ден от Николет Костова, която обаче отстъпи още в първата си среща на Виргиния Маестро от Италия с 0:2 в категория до 49 кг.

В утрешния ден българското присъединяване в шампионата по таекуондо продължава с Митко Джорджев (68 кг) и Божидар Аврамов (63 кг).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР