Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма пропусна първата възможност да си подсигури

...
Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма пропусна първата възможност да си подсигури
Коментари Харесай

Аоияма допусна шеста загуба два дни преди края

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма пропусна първата опция да си подсигури позитивен баланс на септемврийския шампионат в Токио от японската професионална лига. В 13-ия кръг от 15-дневната конкуренция " Аки башо " нашият беше избутан от дохиото от 10-и маегашира Котоеко, осъществил сполучливо фронтална офанзива " йорикири ".

Така два дни преди края 7-и маегашира Аоияма (7-6) остава на победа от " качикоши ", което би му подсигурило нанагорнище в ранглистата за ноемврийския шампионат във Фукуока. В предпоследния кръг на следващия ден 34-годишният деец от Елхово ще се изправи против бразилския 12-и маегашира Кайсей (6-7), който пък се стреми да избегне " макекоши " - негативен баланс и намаление в сан.

Преди заключителните битки в събота и неделя отпред в класирането за Купата на императора са двама изненадващи водачи - секиваке Шодай и 14-и маегашира Тобизару, и двамата с актив 11-2. Утре те ще се борят против двама от идващите ги в подреждането - надлежно против озеки Асанояма (10-3) и озеки Такакейшо (10-3).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР