Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма оглави еднолично класирането на пролетния турнир

...
Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма оглави еднолично класирането на пролетния турнир
Коментари Харесай

Даниел Иванов стана едноличен лидер в Осака три кръга преди края

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма оглави еднолично класирането на пролетния шампионат “Хару башьо ” в Осака. Три кръга преди края борецът от Елхово е на върха в подреждането, изпреварвайки великия първенец Хакухо.

В днешния 12-и ден от маратона Даниел съкруши Митакеуми, като го изтика отвън очертанията на дохьото с техниката “ошидаши ”. Българинът поведе в класирането с актив от 11 победи и едно проваляне, откакто любимецът за купата Хакухо претърпя втора загуба. Именитият монголец бе надвит от Шодай, който за повторно в кариерата си съумя да пребори “Белия феникс ”.

Така Аоияма е с отлични шансове да завоюва Купата на Императора за първи път в кариерата си. Съперник на нашия сумист на следващия ден в 13-ия ден ще бъде Таканошо. “Синята планина ” води с 2-1 в директните дуели с Таканошо, който има три загуби дотук в Осака. Даниел Иванов единствено един път в кариерата си до момента имаше късмет да се пребори за Купата на Императора през 2017 година, само че тя му се изплъзна в последния кръг. Хакухо пък се бори за 44-и трофей в кариерата си. Заради ковид за първи път в историята типичен шампионат по сумо се организира без аудитория. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР