Българският стартъп Болерон дигитализира консервативния застрахователен сектор, залагайки на авангардни

...
Българският стартъп Болерон дигитализира консервативния застрахователен сектор, залагайки на авангардни
Коментари Харесай

Застраховане 2.0

Българският стартъп Болерон цифровизира консервативния осигурителен бранш, залагайки на авангардни софтуерни решения

Последните месеци прекатурнаха живота на милиони хора по света с главата надолу. В рамките на броени дни бяха прекратени стопански вериги, градени с десетилетия. Новата обстановка изправи бизнеса по цялото земно кълбо пред големи провокации, само че и откри непредвидени благоприятни условия! Една от тях е ускореното дигитализиране на някои надълбоко консервативни промишлености. Най-видима смяна все още се вижда в две от тях – обучение и обезпечаване.

Българската софтуерна компания Болерон се оказа на вярното място в вярното време. Тя е първият български осигурителен брокер, който предлага закупуване и ръководство на застраховки през мобилно приложение. Болерон започва при започване на 2019 година, а през декември към този момент разполага с необятно портфолио от онлайн застраховки, в това число Гражданска отговорност, Каско, Застраховка имущество, Здравна застраховка, Детска застраховка, Планинска застраховка, Застраховка рискови спортове и Застраховка пътешестване в чужбина.

Да влезе бъдещето, апелирам!

Карантината поради Covid-19 се оказва огромен тласък за доста консуматори да стартират да пазарят онлайн и това покачва интереса и към цифровите застраховки. Техническият екип на Болерон реагира бързо на новата конюнктура и единствено три месеца след стартирането на първите застраховки онлайн, компанията има единствената софтуерна платформа в България, която разрешава напълно онлайн обезпечаване на автомобил (нещо изцяло немислимо до преди 6 месеца). Това става допустимо откакто внедрява технология за оценка на цената на колите на интернационалната компания Audatex.

Компанията взема решение да употребява и блокчейн технология за по-сигурно съхрание на електронните изказвания и единодушия на своите клиенти, която е създадена от друга българска софтуерна компания - Log Sentinel. А още преди да е изтекло изключителното състояние, високите технологии се включват и в обслужването на клиентите посредством консолидиране на изкуствен интелект, създаден от IBM особено за застрахователната промишленост. Така клиентите на Болерон получават достъп до професионално консултиране 24/7.

За оптимално облекчение на своите клиенти Болерон вкарва и технология за автоматизирано различаване на изображения. Тя разрешава на потребителите, да сканират автоматизирано данните от дребния ваучър на колите си, употребявайки камерите на своите мобилни телефони. Секунди по-късно получат предложения за застраховка непосредствено от системите на застрахователните компании. Чрез тази технология се усъвършенства целият развой и се отстрани опцията за неточност при въвеждане на данните.

„ Следващата вълнуваща технология, по която работим в Болерон, е възможост за завеждане на вреди на автомобила през телефон, без да е належащо клиентите да губят скъпо време, вървешком на оглед, с цел да им снимат автомобила “, споделя изпълнителният шеф на компанията Александър Цветков.

Застраховки в джоба

„ С консолидираното на всички изброени технологии, Болерон към този момент е софтуерен водач в застраховането, който предлага закупуване и ръководство на застраховки и през мобилно приложение “, споделя Цветков. Спроед него това прави ръководството на застраховките още по-лесно, тъй като полиците са постоянно в телефона, а приложението подсеща клиентите за изтичащи застраховки, които могат да се възобновят с един клик. Плащанията се правят онлайн с банкова карта, като месечните вноски се събират автоматизирано без такси и старания на клиента. Подписването на документите става в сходство със закона за електронният документ посредством потребление на автоматизирана технология включваща заоблачен дипломиран електронен автограф от БОРИКА, посредством който платформата може да подписва документи непрекъснато. Mобилно приложение e налично за iOS и Android.

**

Болерон в числа и обстоятелства:
Бързото софтуерно развиване на Болерон завоюва едно от петте места във Visa Innovation program 2020 и компанията към този момент работи по пилотни планове за консолидиране на софтуера за обезпечаване в онлайн банкиранията на няколко банки, които желаят да дават онлайн обезпечаване на своите клиенти. Дигитализацията ще промени цялата застрахователна промишленост, тъй като клиентите ще могат да съпоставят условия и цени за секунди, което ще повлияе позитивно на конкуренцията. Болерон създава и внедрява неповторими за застрахователния бранш технологии, в това число блокчейн, изкуствен интелект и автоматизирано различаване на изображения, които ще бъдат в основата на дигитализирането на застрахователната промишленост на бъдещето Болерон e първият български осигурителен брокер, който предлага закупуване и ръководство на застраховки през мобилно приложение. Онлайн застраховките са комфортни, тъй като могат да се сключат когато и да е, бързо и елементарно, без очакване, като полицата се получава незабавно на имейл. С мобилното приложение ръководството на застраховките е още по-лесно, тъй като полиците са постоянно в телефона и приложението подсеща клиентите за изтичащи застраховки, които могат да се възобновят с един клик. Плащанията се правят онлайн с банкова карта, като месечните вноски се събират автоматизирано без такси и старания на клиента. При закупуване на онлайн застраховка, клиентите получават незабавно по имейл лавица, подписана с електронен автограф, което икономисва десетки страници хартия. Само за първия месец от стартирането на продажбите бяха спестени над 10 000 страници хартия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР