Българският спортен арбитраж наказа лекоатлетката Силвия Дънекова с лишаване от

...
Българският спортен арбитраж наказа лекоатлетката Силвия Дънекова с лишаване от
Коментари Харесай

Лишиха Силвия Дънекова от състезателни права за 4 години

Българският състезателен арбитраж наказа лекоатлетката Силвия Дънекова с отнемане от спортни права за 4 години, считано от 13 август 2016 година

Решението на БСА анулира решението на Дисциплинарната комисия при БОК, защото то е в нарушаване на Антидопинговите правила, използвани за олимпийските игри в Рио 2016.

Както е известно, националката рекордьорка в бягането на 3000 м стипълчейз Силвия Дънекова бе забъркана в допинг-скандал по време на Олимпиадата в Рио де Жанейро през август предходната година.

Дънекова беше лишена от право на присъединяване в Игрите поради позитивна проба, само че след към девет месеца, на 20 април, тя беше оневинена от Дисциплинарната комисия на БОК поради голям брой нарушавания към нейния тест и липса на доказателства за положителен резултат.

Решението на ДК бе обжалвано и след това анулирано от Спортния арбитраж.

Ето и цялостния текст на решението на Български състезателен арбитраж:

" С Решение номер 2/13.07.2017 г, Българският състезателен арбитраж анулира Решение номер 1/59/2017 от 20.04.2017 година на Дисциплинарната комисия при БОК, защото то е в нарушаване на Антидопинговите правила, използвани за олимпийските игри в Рио 2016.

БСА дефинира на Силвия Дънекова наказване отнемане от спортни права за период от четири години, с начална дата 13.08.2016 година "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР