Българският специалист Радостин Стойчев е напът да превърне новия си

...
Българският специалист Радостин Стойчев е напът да превърне новия си
Коментари Харесай

Радо Стойчев прави БГ Шчечин в Полша! Сточния поиска трети българин

Българският експерт Радостин Стойчев е напът да трансформира новия си полски клуб Сточния (Шчечин) в БГ Шчечин. По сходство на италианския БГ Тренто, когато в отбора играха куп български волейболисти и в отборът Шчечин може да стартира сезона с трима български волейболисти в състава си.

Радостин Стойчев бе назначен за състезателен шеф на клуба, който е спонсориран от корабостроителницата в града. Малко по-късно бе разгласен и мега прехвърлянето на Матей Казийски в Сточния, а преди няколко дни стана ясно, че екипа на тима ще облече и гений №1 в българския волейбол Аспарух Аспарухов, който е именуван още “Новия Казийски”.
 ЦСКА - Монтана
Вчера стана ясно, че тимът от Шчечин, който ще бъде воден от 33-годишния полски ментор Михал Гогол, именуван в родината си “Полския Радо”, има интерес към национала Николай Пенчев, който от дълги години се състезава в Полша и е носил екипите на Ефектор (Киелце), Асеко Ресовия (Жешув) и СКРА Белхатов.

През последния сезон Пенчев стана първенец на Полша със СКРА Белхатов, а преди е вдигал купата на Полша и като волейболист на Асеко Ресовия.

Сточния (Шчечин) към този момент разгласи привличането на полските звезди Лукаш Жигадло и Бартош Курек, както и на белгийския център Симон Ван Де Вуурде и чешкия разпределител Лукаш Тихачек.

Очаква се в отбора да дойде и иранският национал Мохамед Сайед Мусави.

От състава, с който отборът от Шчечин финишира на 12-о място в полската Plus Liga през миналия сезон, остават либерото Адриан Михулка, посрещачът Марчин Вика и центърът Януш Галазка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР