Българският сноубордист Радослав Янков завърши на четвърто място в първото

...
Българският сноубордист Радослав Янков завърши на четвърто място в първото
Коментари Харесай

Радослав Янков започна сезона с четвърто място в Германия

Българският сноубордист Радослав Янков приключи на четвърто място в първото си съревнование за сезона. Той взе участие в паралелния великански слалом за Европейската купа по сноуборд в Хохфюген, Германия. Българинът се класира трети в квалификациите, само че отстъпи на полуфинал.

Янков не съумя да се оправи с французина Силвен Дюфур, а по-късно в разногласието за третото място падна и не приключи. Победител стана Сан-Хо Лий от Южна Корея. При дамите в същата дисциплинираност Теодора Пенчева отпадна в квалификациите. Тя ще взе участие и в неделния старт, до момента в който Радослав Янков ще го пропусне.

В края на идната седмица, на 14 декември, стартира сезонът в международната купа в паралелните дисциплини в сноуборда. Първият старт е в италианския курорт Кареца.

" Определено се усещам много по-уверен. С оглед резултатите и карането ми през последните две години съм по-сигурен в себе си и се отправям с друга настройка към вторите си олимпийски игри ", сподели неотдавна Янков във връзка откриването на ски сезона.

С представянето му са свързани най-големите очаквания за български орден в Пьончан. " Не обичам да приказвам за упования. Надявам се да съумея да се запазя здрав в хода на целия сезон. Това, към което се стремя, е да събера всички сили - и физическите, и психическите, за най-важния старт. "

През 2014 година в Сочи Янков приключи 21-и в паралелния слалом и 25-и в паралелния великански слалом. В Пьончан ще има единствено един старт в алпийските дисциплини - успореден великански слалом.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР