Българският случай с финансирането с пари от ЕС на къщи

...
Българският случай с финансирането с пари от ЕС на къщи
Коментари Харесай

Българският случай с къщите за гости не е уникален, в други страни голф игрища са посочени като пасища

Българският случай с финансирането с пари от Европейски Съюз на къщи за посетители, които не се употребяват по предопределение, не е неповторим. В разнообразни интервали и в други страни от Европейски Съюз е имало сходни проблеми – както с къщи за посетители, по този начин и с голф стадиони да вземем за пример, които се заявяват като пасища, разяснява българският представител в Европейската счете палата (ЕСП) и неин заместник-председател Илияна Иванова пред БНР.

Европейската счете палата не се занимава с следствие на измами с еврофондове, а единствено с одитиране на нередности, напомни тя.

Иванова изясни, че нередностите са несъзнателно деяние, до момента в който при измамите става дума за съзнателно ощетяване на европейския бюджет.

Последната инспекция на ЕСП, която обгръща усвояването на кохезионните фондове в 7 страни от Европейски Съюз, в това число България, има за цел разбор на работата националните държавни управления и на Европейската комисия, защото в тази ситуация става дума за споделено ръководство, сподели Иванова.

Проверени са България, Франция, Унгария, Гърция, Латвия, Румъния и Испания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР