Българският скиор алпиец Калин Златков се нареди девети в слалома

...
Българският скиор алпиец Калин Златков се нареди девети в слалома
Коментари Харесай

Девето място записа знаменосеца ни Калин Златков в слалома на младите олимпийци в Сараево

Българският скиор алпиец Калин Златков се подреди девети в слалома на продължаващите в Сараево Европейски юношески олимпийски зимен фестивал. Това е и най-предното класиране на наш представител до момента на форума.
 Алберт Попов с историческо класиране за Световната купа (видео)
Калин бе знаменосец на българската делегация по време на тържественото разкриване преди два дни. За втора поредна заран програмата на феста бе изменена заради мощния снеговалеж и вместо на великански слалом, младежите се състезаваха на слалом.

Другите наши алпийци заеха следните места: Георги Ергин 15-и и Константин Стоилов 37-и.

Програмата на биатлонистите стартира със спринта на 7.5 км. Най-напред от нашите се подреди Благой Тодев – 19-и, Васил Зашев е 57-и, Даниел Пешков – 59-и, а Деан Разложки не приключи.

В конкуренцията на късата 500-метрова отдалеченост на шорттрека Любомир Калчев е 21-и, а Петко Дапчев 27-и. Спринтовите дисциплини на ски-бягането се състояха в свободен жанр, а нашите заеха следните места: девойки 5 км Калина Недялкова 73-а, Лидия Нанова 77-а; момчета 7.5 км Тодор Малчов 42-ри, Александър Огнянов 49-и и Красимир Атанасов 70-и.

Ден по-рано на 10 км типичен жанр Тодор Малчов остана 55-и, Александър Огнянов 72-ри, а Красимир Атанасов 77-и.

По стратегия на следващия ден, сряда, от българите Ева Вукадинова би трябвало да се състезава на великански слалом, четиримата ни биатлонисти да започват на 12.5 км, а Ивелина Байчева да показа късата си стратегия във фигурното пързаляне.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР