Българският скиор Алберт Попов влезе в топ 10 на мъжкия

...
Българският скиор Алберт Попов влезе в топ 10 на мъжкия
Коментари Харесай

Алберт Попов с 9-о място в слалома, злато за Клеман Ноел

Българският скиор Алберт Попов влезе в топ 10 на мъжкия слалом на Зимните олимпийски игри в Пекин, откакто приключи на 9-о място във втория манш от дисциплината в китайската столица.

Попов, който бе 9-и след първото каране, даде осмо време във втория манш и в последна сметка се поздрави с влиятелно класиране в челната десетка. Той не съумя да усъвършенства върха на Петър Попангелов, който има две шести места в дисциплината от Игрите в Лейк Пласид през 1980 и Сараево четири години по-късно.

„ Току-що разбрах, че стартът ми изяде възможностите за по-предно класиране. Това ми беше задачата. Не ме интересуваше дали ще завърша, просто желаех да видя, че мога и да покажа, че мога. Знаех, че съм постоянен, с цел да стигна до финала. Трасето беше по-лесно от първото. Имаше много клопки в трасето. Яд ме е малко, само че да забележим какво ще излезе. Теренът е доста туткав. Трасето характерно. Опитах се да съм оптимално чист и да върша малко неточности и да пожертвам. Когато караш на това равнище и искаш най-хубавото втурване се позволяват неточности. В Корея си припомням, че бях доверчив и не знаех какво ме чака. Тогава имаше повече терзание “.

„ Карам с хора, с които карам цялостен сезон. Знам, че мога да ги победя. Гледам на нещата по различен метод. Карах освободено, не съм бил под напрежение. Смятам, че имаше някоя и друга забележка, само че изцяло видяно съм удовлетворен. Надявам се да имаме от ден на ден състезатели в Световната купа. На Камен му би трябвало малко непоклатимост и ще го гледаме в Световната купа. През последните години работихме постоянно, с цел да демонстрирам резултати. Вярвам, че нещата за тройката са близо. Вярвам, че мога да бъда любимец и би трябвало да работя доста ", сподели Попов след спускането си във втория манш.

Другият ни представител – Камен Златков, също стартира мощно с 20-о време след първия манш, само че не съумя да финишира във втория. Попов приключи на +1.06 сек от олимпийския първенец Клеман Ноел от Франция. Ноел остави на второ място на почетната стълбичка далия най-хубаво време след първия манш Йоханес Щролц от Австрия, който даде едвам 13-о време във второто каране. С бронза ликува норвежецът Себастиан Фос-Солевог.

Топ 10 допълниха още норвежецът Хенрик Кристоферсен, швейцарците Лоик Меяр и Даниел Юл, германецът Линус Щрасер, италианецът Джулиано Рацоли и представителят на Руския олимпийски комитет Александър Корошилов. Общо шестима не финишираха във втория манш, измежду които и бронзовият медалист от Пьонг Чанг Михаел Мат от Австрия, а полякът Михал Ясичек бе дисквалифициран.

За Ноел това бе първо олимпийско злато в кариерата, откакто той остана четвърти в дисциплината преди четири години в Пьонг Чанг. Франция завоюва четвърти златен орден в Пекин, като страната има още седем сребърни и две бронзови оценки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР