Българският шампион Лудогорец се класира за третия квалификационен кръг на

...
Българският шампион Лудогорец се класира за третия квалификационен кръг на
Коментари Харесай

Десет от Лудогорец потрепериха в Дъблин, но продължават в Шампионската лига

Българският първенец Лудогорец се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, въпреки да трябваше много да потрепери при визитата си на ирландския Шамрок Роувърс в Дъблин.

" Орлите " изгубиха с 1:2, само че с общ резултат 4:2 не престават напред в най-престижния европейски клубен шампионат.

С отстраняването на Шамрок пък футболистите на Анте Шимунджа си подсигуряваха най-малко присъединяване в групите на третия по мощ шампионат в Европа Лигата на конференциите или още 10 дуела в Европа до края на календарната 2022 година.

Двубоят на " Тала Стейдиъм " в ирландската столица стартира с изявено преимущество за домакините, които имаха да наваксват три гола пасив след първия дуел в Разград преди седмица.Така се стигна до 21-та минута, когато Аарън Грийн даде задатък на " детелините ", разписвайки се от близка отдалеченост.

Малко след началото на втората част пък проблемите за българския първенец се усилиха, откакто Мануел Шоу бе изпъден за втори жълт картон.

Въпреки численото си предимство играчите на Шамрок трябваше да чакат до 88-та минута, с цел да удвоят задатъка си посредством Айдамо Емаку.

За благополучие, при започване на добавеното време Каули беше прецизен за " орлите ", вкарвайки гола на успокоението за Лудогорец.

По този метод българският първенец продължава да мечтае за групите на Шампионската лига, а в идващия стадий го чака сериозен тест против Динамо Загреб, който отстрани с общ резултат 3:2 северномакедонския Шкупи. Първият дуел сред " зелените " и хърватския отличник е идната седмица в Разград.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР