Българският шампион Лудогорец очаква да получи до месец малко над

...
Българският шампион Лудогорец очаква да получи до месец малко над
Коментари Харесай

ФИФА се произнесе: Бразилци трябва да платят 50 хиляди евро на Лудогорец

Българският първенец Лудогорец чака да получи до месец малко над 50 хиляди евро от бразилския клуб ХV Пирачикаба поради проваления трансфер на нападателя Паулиньо отпреди шест години.

Разградчани подписаха контракт за привличането на Паулиньо чартърен за 6 месеца с алтернатива за закупуване през юли 2012 година. Нападателят дойде в България, тренира с тима, само че по-късно повече от седмица той се завърна в родината си поради документални проблеми и прехвърлянето пропадна.
Лудогорец подаде тъжба във ФИФА, като от международната централа още на 24 ноември 2015 година отсъдиха, че ХV Пирачикаба носи виновност за неуспеха на договорката и би трябвало да заплати отплата от към 65 хиляди евро на пет елементи.

 Лудогорец подчини Ботев (Пд) с 4:2 @@@

Бразилците са превели на Лудогорец първата вноска, само че не и оставащите 51588 евро, поради което българите внасят нова жалва. Така на 25 април ФИФА още веднъж преглежда случая и задължава ХV Пирачикаба в период от 30 дни да заплати сумата, като в допълнение глобява клуба с 5 хиляди швейцарски франка за забавеното заплащане и още хиляда швейцарски франка за разноските по делото.

Ако ХV Пирачикаба не преведе парите в период, от актива на отбора, който сега се състезава в бразлиската Серие А2, ще бъдат отнети 3 точки, като най-тежката глоба е автоматизирано отпадане в по-долната група А3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР