Българският шампион Лудогорец и Еспаньол играят при резултат 0:1 в

...
Българският шампион Лудогорец и Еспаньол играят при резултат 0:1 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Еспаньол с крехка преднина след първата част

Българският първенец Лудогорец и Еспаньол играят при резултат 0:1 в мач от третия кръг на груповата фаза в Лига Европа. Двубоят се играе пред препълнените трибуни на стадион „ Лудогорец арена” в Разград, на който участват към 11 000 фенове.

Проследете развиването на срещата минута по минута в GONG.BG!

За първи път до този миг, домакините бяха принудени да пуснат в продажба и местата в бранша за посетители, поради сериозния интерес към срещата.

В първите си два мача от групата Лудогорец записа гръмки победи – над ЦСКА Москва в Разград с 5:1 и 3:0 против Ференцварош в Будапеща. Така след цялостен актив от точки до този миг, отборът на Станислав Генчев заема еднолично първото място във краткотрайното класиране.

Двамата старши треньори имат съществени кадрови проблеми, като наставникът на разградчани не може да разчита на цели четирима от своите играчи. Клаудиу Кешеру и Драгош Григоре, които са съществени футболисти в схемата на Генчев, пропущат мача надлежно поради контузия и наказване. Яцек Горалски и вратарят Ренан също са навън от сметките.

В лагера на каталунците пък са лишени от услугите на петима свои съществени играчи, които са с разнообразни контузии, до момента в който други трима не пътуваха с тима за Разград, поради насъбрана отмалялост.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!

Мачът на „ Лудогорец арена” стартира много умерено, като в първите няколко минути двата отбора не предприемаха съществени опасности. Гостите от Барселона съумяха да стигнат до два следващи корнера пред Пламен Илиев, след които обаче, не последва прецизен удар в неговата врата.

Първият подобен пристигна в 9-ата минута, когато Джоди Лукоки съумя да насочи топката с глава в очертанията на вратата след центриране на Сисиньо от фаул, само че стражът на гостите бе на мястото си и избави.

В 13-ата минута обаче, футболистите на Лудогорец позволиха фрапантна неточност в защита, която бе осъдена мигновено. След изгубена първа топка в центъра на терена, капитанът Хави Лопес игра с глава и прати коженото кълбо към наказателното поле на Лудогорец, където Рафаел Форстър подцени обстановката и разреши на Кампусано да го надбяга и с лекост да стреля около Пламен Илиев, с цел да открие резултата.

Голът на гостите разстрои играта на разградчани, който елементарно губеха топката и допускаха прекалено много неточности в центъра на терена. Едва в 28-ата минута Лудогорец загатна за себе си, организирайки доста добра контраофанзива по лявото крило. Джоди Лукоки обаче работи прекомерно разконцентрирано на границата на наказателното поле и елементарно загуби топката.

Едва в заключителните минути на първото полувреме футболистите на Станислав Генчев погледнаха по настоятелно към вратата на своя съперник. Марселиньо опитва да изненада стража на гостите с отдалечен удар в 42-ата минута, само че след рикошет топката излезе в корнер. Именно след неговото осъществяване пристигна и най-чистата обстановка за разградчани пред първата част. След центрирането от ъгловия удар, топката стигна до Стефан Баджи, който стреля с десния крайник, само че бранител на Еспаньол почисти пред голлинията.

При последвалата обстановка домакините стигнаха до директен свободен удар, само че изстрелът на Марселиньо не се получи, откакто в последния миг бразилецът се подхлъзна и насочи болнав шут към вратата, който не затрудни стража на каталунците.

Гостите също имаха своите положителни благоприятни условия. Виктор Кампусано стреля мощно по земя, само че Илиев избави, а малко по късно Еспиноса насочи изстрел с глава, който мина на сантиметри около левия непряк дирек.

Така първата част на „ Лудогорец арена” завърши с минимална преднина на гостите от Испания.

 Лудогорес - Еспаньол
източник: uefa.com
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР