Българският шампион Левски Лукойл показа две коренно различни лица при

...
Българският шампион Левски Лукойл показа две коренно различни лица при
Коментари Харесай

Левки Лукойл възкръсна за 10 минути и запази шанс в ШЛ

Българският първенец Левски Лукойл сподели две радикално разнообразни лица при семейството си на финландския Карху във втория квалификационен кръг на баскетболната Шампионска лига. Тимът на Тити Папазов загуби вкъщи в зала “Универсиада” с 88:93, само че резервира късмет за продължение напред в шампионата, тъй като крайната разлика можеше да бъде надалеч по-голяма. Реваншът е в петък.

Левски Лукойл и Карху си размениха по една бърза серия от безответни точки в самото начало на дуела. Домакините започнаха с 5:0, а гостите дадоха отговор с 0-7 за 5:7, след което двата тима доиграха частта точка за точка, оттегляйки се при 19:20 в интерес на финландците след 10 минути. Играта бе равностойна и през значителен интервал от втората четвърт, с цел да се стигне до тъждество 26:26 към пет минути преди полувремето. Точно тогава Карху стартира да заиграва все по-добре и поведе първо с 29:35, а по-късно затвори първата половина от дуела при преднина от 35:44.

Десетте минути незабавно след почивката като че ли дадоха началото на края за Левски Лукойл. Шампионите на България позволиха цели 32 точки в коша си в третата част и вследствие на това след сирената за нейния край изоставаха с общо 23 разлика - 53:76. “Сините” обаче откриха сили да възкръснат през последната четвъртина и да заиграят надалеч по-стабилно в отбрана, стопявайки съвсем целия си пасив и доближавайки се на единствено три точки - 82:85 малко повече от две минути преди финалната сирена. Българите не съумяха да създадат цялостен поврат, само че в последна сметка отстъпиха с 88:93, откакто изоставаха повече от 20 точки минути по-рано.

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - КАРХУ (19:20, 16:24, 18:32, 35:17)

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ: Божидар Аврамов, Патрик Рембърт, Христо Захариев, Деян Иванов, Калоян Иванов

КАРХУ: Боян Шарчевич, Рене Ружо, Око Йерви, Майкъл Моузър, Аменхотеп Абиф
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР