Българският шахмат остана без председател, след като на общото събрание

...
Българският шахмат остана без председател, след като на общото събрание
Коментари Харесай

Екс-премиерът на Слави пробва преврат, екипът й заплашва и обижда, за да вземе властта

Българският шахмат остана без ръководител, откакто на общото заседание в Пловдив бе взето решиние всичко да се отсрочи за 26 февруари.

„До избор на ръководител на БФШ 1928 на 15 януари в град Пловдив не се стигна. Причината – подмолни способи и липса на предпочитание за шахматно обединяване от страна на една от кандидатките за поста и нейния екип. Сагата продължава на 26 февруари 2022 година Искрено се надявам, че здравият разсъдък и желанието за добре ръководена, финансирана и обединена шахматна общественост ще надделее! ”.

Това написа във фейсбук Васил Антонов, някогашен народен представител, уредник на шахматни шампионати, един от претендентите да оглави федерацията, в конкуренция с шампионката Антоанета Стефанова, някогашен народен представител, номинирана от “Има подобен народ ” за министър председател през 2020 година.

„Имаше упования то да стане обединително за другите фракции измежду шахматната общност, само че резултатът бе противоположен. Още при регистрацията на клубовете, имащи право да гласоподават, беше изработен опит за операция от страна на ръководещите Федерацията сега. На няколко клуба бе отказана регистрация с непозволени причини. Назначената мандатна комисия бе очевидно правно некомпетентна и под диктовка от наети от уредниците адвокати с дейностите си докара събранието до ръба на срив, преди да е почнало. Вместо в 13 ч началото бе обещано с три часа забавяне. Въпреки оказан напън и недопуснати делегати екипът на Васил Антонов постави големи старания с цената на съвместен компромис събранието въпреки всичко да се организира. Преговорите по негова самодейност за реализиране на обединително проекторешение в полза на българския шахмат не доведоха до триумф. Те бяха неодобрени заради персоналните упоритости на другата страна в устрема към еднолично ръководство. Обособените две крила, водени от Антоанета Стефанова и Васил Антонов, влязоха в остри процедурни разногласия. След установени несъответствия сред действителния брой делегати в залата и тези в отчета на Мандатната комисия се постановиха неколкократни инспекции на кворума. Без да има нужните за това гласове (23 от 47), беше определен водещ на събранието от страна на последователите на Антоанета Стефанова. Стилът на водене на събранието, изобилен с експанзия и достигащ до лични закани, сътвори справедлива неспособност за естествена работа. Опитът за реализиране на обединяване бе целеустремено неодобрен от групата деятели и адвокати от близкото обграждане на шампионката. В тази конюнктура поддръжниците на обединяването нямаха различен излаз с изключение на да отсрочат желанията си. Предложено и гласувано бе решение за отсрочване на събранието за 26 февруари. Оставаме с вярата, че тогава феърплеят ще вземе връх над егото и персоналните упоритости в името на българския шахмат“, написа Петьо Маринов, ръководител на шахматен клуб.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР