Българският селекционер на националния отбор на Казахстан Станимир Стоилов в

...
Българският селекционер на националния отбор на Казахстан Станимир Стоилов в
Коментари Харесай

Мъри: Не съм разговарял с Лудогорец, засега няма да се връщам в България

Българският селекционер на националния тим на Казахстан Станимир Стоилов в изявление пред YouTube канала Sports True описа какви условия могат да го накарат да напусне поста.
Стоилов споделя, че не е имал никакви диалози за треньорския пост в Лудогорец на въпрос дали предлагането от българския първенец е било съответно.

" Не, на тази тематика с никого не съм разговарял. Ако някой се е обърнал към мениджъри, то това е различен въпрос. Мен никой не ме е питал нищо по този въпрос. Още повече, че моите мениджъри доста добре знаят, че за момента България е затворена страница за мене. Засега нямам проекти да се върна там.
На въпрос " Заради какво предложение сте подготвен да оставите работата си в националния тим на Казахстан? ", Станимир Стоилов дава отговор: " Вижте, в случай че има оферти от съществени клубове, аз мога да се разделя с националния тим. Но единствено за пари аз няма по какъв начин да се разделя. Парите не са ми забавни. Интересни са ми сериозните проекти, сериозните клубове. Що се отнася до работата ми в националния тим на Казахстан, то аз считам, че много бързо успяхме да създадем промяната на поколенията. Така че аз имам и персонално задължение- има млади играчи, които би трябвало да ги образовам, развъртвам ".

" Но в случай че въпреки всичко дойде предложение, пита журналистът. Тогава Стоилов отвръща: Ако дойде предложение от някой топ-клуб, аз мога и да помисля. Ако в Казахстан има проблем с организацията, в случай че не ми харесват изискванията, в които се развиват футболистите, аз мога да напусна националния тим.
След това Стоилов приказва за проблемите в казахстанския футбол, като назовава най-големият от тях инфраструктурата. В момента тази в някогашната руска република изоставала от европейската най-малко с 50 години.

Но той дава добър образец с България, където преди 3-4 години Българският футболен съюз е задължил тимовете да създадат нови терени, ново осветяване. " Най-важното е теренът, а в България съвсем на всички места са нови. Малко по малко всички клубове построиха стадиончета. А в Казахстан това съм го предложил от дълго време, още когато дойдох. Но тук интензивността е по-малка, никой не огласява проблемите, никой не желае да ги взема решение. Също по този начин съблекалните на някои игрища даже не са стаи, а спортни зали за физкултура. И тука се канят чужденци!? Е по какъв начин да останат тук и да играят?

Други въпроси, които Стоилов отбелязва, са неналичието на положителни треньори, които да работят с младите, както и малко сдърпване с треньора на Кайрат (Алмати). На него Стоилов му обяснил, че не харесва формата и кондицията, в която неговите футболисти идват в националния тим, при което той се обидил.

Снощи воденият от Стоилов тим приключи 1:1 с Латвия вкъщи в среща от шампионата Лига на Нациите. Последният им мач е на 19-и ноември като посетители на към този момент подсигурилата си 1-о място в техния поток тим на Грузия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР