Българският съдия Стефан Апостолов сътвори истински футболен цирк по време

...
Българският съдия Стефан Апостолов сътвори истински футболен цирк по време
Коментари Харесай

Български съдия даде 3 спорни дузпи в Шампионска лига

Българският арбитър Стефан Апостолов сътвори същински футболен цирк по време на дуел от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. 30-годишният рефер управлява реванша сред норвежкия "Розенборг " и исландския "Валур ", който се игра в сряда вечерта в Тронхайм, оповестява уеб сайтът „ Дневник “.

Домакините завоюваха с 3:1 и се класираха за идващия кръг с общ резултат 3:2. Три от головете паднаха след три неуместни дузпи, отсъдени от Апостолов през второто полувреме.

В 54-ата минута българският арбитър уточни бялата точка след отдалечен удар от воле, който се отби в прилепената до тялото ръка на бранител на "Валур ". Никлас Бенднтнер извърши тъкмо наказателния удар и откри резултата.

Седем минути преди края на постоянното време, когато "Розенборг " към този момент водеше с 2:0, се стигна до най-шокиращия миг в мача. След центриране от корнер Бендтнер опита да върне топката от аутлинията към центъра на вратарското поле.

Топката се отби в главата на Свейн Йоханесон, само че Апостолов отсъди нова дузпа за игра с ръка. Кристин Сигурдсон беше прецизен от бялата точка за 1:2 - резултат, който класираше исландците за втория квалификационен кръг.

Това обаче не беше всичко. Във втората минута на добавеното време Амар Геирсон от "Валур " скочи в битка за висока топка в наказателното поле. Той беше натисна от състезател на "Розенборг ", не съумя да избие с глава и топката се докосна леко до ръката му. Въпреки това Апостолов отсъди трета дузпа, а Бенднтер още веднъж не сбърка, с цел да прати норвежкия първенец в идващия кръг.

Мачът породи много подозрения както поради решенията на българския арбитър, по този начин и поради обстоятелството, че при трите дузпи нямаше съвсем никакви митинги от играчите на двата тима.

Апостолов е народен представител от ГЕРБ в 44-ото национално заседание. Той е наследник на кмета на Симитли Апостол Апостолов и заместник-председател на парламентарната комисия по въпросите на младежта и спорта.

Стефан Апостолов дебютира в А група още през 2010 година, когато беше едвам на 22 години. Той стана интернационален арбитър през есента на 2016 година В неделя депутатът от ГЕРБ ще управлява дуела от първия кръг на Първа лига сред ЦСКА и "Локомотив " (Пловдив).

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР