Българският розов домат направи ценови рекорд за сезона в голяма

...
Българският розов домат направи ценови рекорд за сезона в голяма
Коментари Харесай

Българският розов домат закопа турския по цена

Българският розов домат направи ценови връх за сезона в огромна комерсиална верига. Килото на зеленчука се продава в тарелки за 5.99 лева В ​същия магазин кг розови домати от Турция ​е на цени 3.99 лева
Иначе на едро вносният розов домат се предлага сред 3 и 3,20 лева./кг. Последният седмичен бюлетин на Държавната комисия по стокови тържища и борси демонстрира, че за интервала 27-31 януари оранжерийните домати са се търгували на едро против 2.60 лева./кг, написа "Марица ".
Цената на вносните оранжерийни краставици също "литна " в комерсиалната мрежа. В българска верига гръцките краставици стигнаха 5.60 лв/кг. На едро цената им е 4.30 лв/кг, като нарастването на седмична база е 83 стотинки или 24.1%.
До средата на февруари ще излязат българските краставици и цената ще се контролира, разяснява досегашният изпълнителен шеф на Българска асоциация на производителите на оранжерийни артикули /БАПОП/ Атанас Кунчев, който е новият зам.-кмет в регион "Източен ".
Той недоумява за високата цена на родните розови домати и подозира, че те са от миналогодишна годишна продукция, брани на зелено, защото за тази година към момента няма първа годишна продукция. На овакантения от него пост в БАПОП към момента не е определен нов шеф.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР