Българският ритейлър SPORT DEPOT открива огромен магазин в южната ни

...
Българският ритейлър SPORT DEPOT открива огромен магазин в южната ни
Коментари Харесай

SPORT DEPOT открива най-големия спортен магазин в Гърция

Българският ритейлър SPORT DEPOT открива голям магазин в южната ни съседка. Mагазинът ще отвори порти при започване на септември в Солун. Площта на обекта е 2600 кв. м, което на процедура го прави най-големия състезателен магазин в Гърция. В него ще се предлага голя избор от спортни артикули от международни марки като adidas, Nike, Reebok, Puma, Under Armour, Vans, The North Face, Jack Wolfskin, Speedo и доста други. Намира се в търговски център (Limani Center) покрай пристанището, единствено на 10 мин. пешком от централната градска част.

Инвестицията на SPORT DEPOT в Гърция е част от разразстването на веригата, която все още разполага с 26 обекта в България, а през последните 10 години бележи обилни растежи в оборотите. Като водач на онлайн пазара на спортни артикули в България, SPORT DEPOT започва онлайн бизнес и в Гърция преди 2 години. Данните досега демонстрират, че продуктите на компанията се одобряват добре от локалния пазар, което е една от аргументите за инвестицията в търговски обект в Солун. Откриването на магазина се чака да спомогне доста за развиването и на онлайн продажбите в Гърция, което ще се дължи главно на по-лесната логистика и доставки на стоките в цялата ни южна съседка.
С откриването на обекта в Солун се чака да бъдат основани към 30 работни места. SPORT DEPOT възнамерява разкриване на още обекти в Гърция в идващите години.

Компанията SPORT DEPOT е основана през 1998 година с главен фокус продажба на фитнес уреди. 5 години по-късно се ориентира към разгръщане на продуктовото си портфолио стартирайки продажба на спортни дрехи и обувки. Днес в портфолиото на SPORT DEPOT има над 150 международни марки, а за огромна част от марките SPORT DEPOT е формален вносител.

Ръстове в оборота на веригата (в лева) през последните години:



Забележителен е растежът, който компанията бележи при електронната си търговията – онлайн оборотът е нараснал над 8 пъти от 2012 до 2018 година.

През 2009 година SPORT DEPOT става формален сътрудник на една от най-големите европейски вериги - SPORT 2000 International, с което получава достъп до по-голямо портфолио от артикули и благоприятни условия, с които веригата съумява да увеличи удовлетвореността на клиентите си. Тогава компанията се ребрандира и минава под знака и образната идея на SPORT 2000.

Годишният оборот на SPORT 2000 възлиза на над € 3.9 милиарда $, а общата комерсиална повърхност е над 1.3 млн. кв. м. Обекти на SPORT 3000 са над 3500 в 23 страни, а в структурите на компанията работят над 35 000 чиновници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР