Българският производител на преносими компютри и мобилни телефони Правец търси

...
Българският производител на преносими компютри и мобилни телефони Правец търси
Коментари Харесай

Българската компания Правец търси купувач за бизнеса си

Българският производител на портативни компютри и мобилни телефони " Правец " търси нов притежател. Информацията се появи първо в интернет портал за продажба на компании и бе доказана от шефа на " Правец Компютри " Бойко Вучев пред Money.bg.

Марката бе възродена през 2014 година от Бойко Вучев и Калин Киряков, с който са съдружници. До момента компанията има четири продукта - смарт телефони и компютри. " Правец " създава и три нови - водо- и ударозащитен смарт телефон от най-голям клас и ултрабук в най-високия сегмент.

Компанията има и разработка на " неповторим артикул без аналог в света ", като все още няма основан първообраз. От " Правец " не споделят какъв е той.

Дружеството има три физически магазин в София.

 Пускат първия български преносим компютър „ Правец
Пускат първия български преносим компютър „ Правец "

След едногодишни старания след по-малко от месец на родния пазар ще се появи новият преносим компютър от именитата българска марка

Причината за продажбата, споделя Вучев, е, че " Правец " е " на края на интервала започваща компания " и е време " да премине на последващо равнище в бизнеса, а точно в търговията в огромен размер и с огромни финансови запаси ".

" За мен като бизнесмен и откривател чистата търговия към този момент не съставлява интерес. Това може да бъде осъществявано от огромен вложител с опит в търговията. Аз съм основал пътя до тук, портфолио с артикули, контакти, известност, техника за основаване на подготвен артикул от концепция до пазарна реализация ", съобщи още Вучев.

По данни на компанията, до момента са продадени над 1 000 продукта, а марката доближава до над 500 хиляди души, в това число и отвън България.

Самият Вучев показва, че няма да остане в компанията след продажбата, защото има предпочитание за развиване в други планове.

Обявената в интернет платформата цена за " Правец " е €500 хиляди, само че Вучев не удостовери сумата, като уточни, че би я коментирал с възможен покупател.

Според последния финансов доклад " Правец Компютри " има 11 хиляди загуба и няма записани доходи.

 „ Правец” възнамерява да създава продуктите си в България
„ Правец ” възнамерява да създава продуктите си в България

Компанията желае да сътвори и лаборатория за проби и нововъведения
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР