Българският производител на бойлери и отоплителни уреди TESY се включва

...
Българският производител на бойлери и отоплителни уреди TESY се включва
Коментари Харесай

TESY се включва в борбата с мръсния въздух в столицата




 TESY се включва в битката с мръсния въздух в столицата



Българският производител на бойлери и отоплителни уреди TESY се включва в битката с мръсния въздух в столицата посредством своята самодейност „ Не отстъпвай пред смога “, която стартира на 16 февруари и ще продължи до 16 март в това число. През този един месец всеки ще може купи интелигентен конвектор на TESY с отстъпка 30 лв.. Целта на акцията е да реализира действителен резултат в кратковременен проект, защото главният фактор за замърсяването на въздуха в София е потреблението на отоплителни уреди на твърдо гориво.

„ Смята се, че главната причина за нарасналото количество на фините прахови частици във въздуха над столицата е отоплението на твърдо гориво, а чак по-късно идват и „ нормалните обвинени “ – колите. Ние в TESY имаме вяра, че е отговорност на всеки от нас да се грижи за качеството на въздуха, който дишаме. Затова предлагаме на жителите на столицата опцията да си закупят енергоефективен и интелигентен отоплителен апарат със сериозна отстъпка. Освен за намаляването на замърсяването на въздуха, потреблението на конвекторите на TESY подсигурява и понижена приложимост на електрическа енергия “, разясняват от компанията.

Всеки искащ да се възползва от отстъпката, може да следи равнищата на замърсяване на въздуха на особено създадения за задачата уебсайт: http://www.tesyairindex.bg. Ако стойностите за замърсяване в стлицата в съответния миг са над допустимите междинни стойности от 50 микрограма на пространствен метър, посетителят на уеб страницата след натискане на специфичен бутон ще получи автоматизирано генериран ваучър за отстъпка на стойност 30 лв., който може да се употребява до 7 дни Търговските обекти в София, които ще се включат в акцията, са магазините от веригите „ Технополис “, „ Техномаркет “, „ Техмарт “, Техномикс “, „ Мосю Бриколаж “ и „ Практикер “. Ваучерът е годен за електрическите конвектори с ръководство през интернет модел HeatЕco Cloud CN03.

TESY Air Index употребява данни за София от AirBG.info - самостоятелна национална мрежа от станции за премерване на атмосферните условия и фините прахови частици (ФПЧ). За задачата се употребяват над 200 станции, направени единствено с труд на доброволци и дарения от жители. ФПЧ и пресъздават данните се мерят в действително време на адрес www.airsofia.info.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР