Българският професионален боксьор в полутежка категория Тервел Пулев обясни причините

...
Българският професионален боксьор в полутежка категория Тервел Пулев обясни причините
Коментари Харесай

Тервел Пулев обясни защо се е разделил с треньора си и кой ще го замести

Българският професионален боксьор в полутежка категория Тервел Пулев изясни аргументите за раздялата с персоналния си треньор Борислав Бояджиев.
По време на дуела в " Арена Армеец " той ще бъде воден от различен български експерт Михаил Таков. За Пулев следва мач за европейската купа против аржентинеца с италиански паспорт Леонардо Бруцезе в събота.

По мотив на спекулациите по отношение на раздялата ми с моя доскорошен треньор, бих желал да внеса безапелационна изясненост, с цел да бъдат избегнати такива. Първо дано бъде ясно, че НЕ упражнявам единствено с един треньор. Също по този начин съм излизал в професионални мачове с други треньори в ъгъла (в Германия с Ули Вегнер и Георг Брамовски). Освен присъщите боксови извършения, като спаринги, лапи и така нататък употребявам профилираните услуги и на кондиционни треньори.
Относно досегашния ми треньор в боксовата зала (Б. Бояджиев), мога да кажа, че бях поканен на лагер в чужбина от щаба на международния първенец Александър Усик. По този въпрос Бояджиев сподели, че " не може да пристигна, тъй като в София губи тренировки и надлежно и пари ". Тъй като го разбирам изцяло и го поддържам в неговото израстване, взех решение да го освободя от уговорката му по отношение на моите тренировки. Така че той да има нужното време за задачата.
За идния мач на 27 октомври, ще бъда в ъгъла с един от най-хубавите треньори в България - Михаил Таков. Треньор, който ме е извел във всичките ми победи на предолимпийските шампионати, в това число Олимпийската подготовка (Трабзон 2012), на която завоювах всички мачове, с цел да съумея да се класирам за Лондон 2012 година На Олимпиадата още веднъж М. Таков беше зад мен в подготовката и на кръга. Убеден съм, че незаменими хора няма. Също по този начин, че с цел да си добър експерт, би трябвало първо да си добър човек. "
Още за идния мач на Тервел Пулев, прочетете в sportlive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР