Българският професионален боксов съюз (БПБС) е взел мерки след смъртта

...
Българският професионален боксов съюз (БПБС) е взел мерки след смъртта
Коментари Харесай

Кралев настоява за строг контрол при издаването на професионални лицензи в бокса

Българският професионален боксов съюз (БПБС) е взел ограничения след гибелта на българския играч Борис Станчов на галавечер в Албания през предходната седмица. Организацията ще отнеме лиценза на мениджъра на боксьора Венцислав Георгиев, разгласи министърът на спорта Красен Кралев.

Боксьорът Станчов умря в края на предходната седмица, откакто припадна по време на мач в Албания. Според информациите той се е представял със самоличността на своя братовчед Исус Величков.

" Аз съм в непрекъснат контакт с Българския професионален боксов съюз, откъдето ми споделиха, че са взели решение лицензът на мениджъра му (Венцислав Георгиев) да бъде лишен, тъй като е позволил това нарушаване да се яви с непозната идентичност. Вече дали е давал лекарства и какви на състезателя, следствията ще покажат. От това, което аз виждам, считам, че има най-малко най-малко още един забъркан – това е лицето Исус Величков, който е предоставял документите си ", сподели Кралев пред парламентарната комисия по въпросите на младежта и спорта.

" Смятам изрично, че това е казус, изолиран случай, а не е процедура в българския бокс. Надявам се след привършване на следствените дейности Българския професионален боксов съюз да вземе съответните ограничения. Това е престъпна демонстрация, той е употребявал непозната идентичност. Засега ще се въздържа от коментар, тъй като би трябвало да завърши следствието и да се обясни от какво е умрял боксьорът. Ясно е, че това не е породено от самата игра, просто категорията е лека и такива неща не се случват. За загубата на схващане има разнообразни версии, последната информация, която дойде от Албания, е за открит пакет с виагра в якето му ", добави Кралев.

Министърът на спорта счита, че би трябвало да се откри дали умрелият Борис Станчов се е явявал на медицинските прегледи или самият Величков. Кралев добави, че ще упорства издаването на лицензи за професионални боксьори да става при по-строги условия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР