Българският президент Румен Радев започва днес тридневно работно посещение във

...
Българският президент Румен Радев започва днес тридневно работно посещение във
Коментари Харесай

Румен Радев започва днес тридневно работно посещение във Великобритания


Българският президент Румен Радев стартира през днешния ден тридневно работно посещаване във Англия по покана на Нейно величество кралица Елизабет Втора.

През първия ден Румен Радев, който е и висш главнокомандващ на въоръжените сили на България, ще посети щаба на Съюзното военноморско командване на НАТО-МАРКОМ в Нотрууд. Той ще се срещне с командира на МАРКОМ вицеадмирал Клайв Джонстън, с цел да обсъдят взаимните интервенции и учения с българско присъединяване, а също и съдействието на българските военноморски сили в границите на НАТО. Клайв Джонстън посети България в края на януари 2017 година и даде висока оценка на страната за съдействието и поддръжката на непрекъснатите военноморски групи, като дава кораби, личен състав и подпомагане във всички области в активността на НАТО.

Днес вечерта е планувана среща на Румен Радев в посолството в Лондон с българи, живеещи във Англия. Утре президентът Радев има визита при кралица Елизабет Втора в Бъкингамския замък, а след обед ще изнесе лекция в Университета в Оксфорд на тематика „ Предизвикателствата за сигурността пред Европа “. Предвидена е и среща на Румен Радев с български студенти във Англия. Българският държавен глава ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР