Българският президент е на официално посещение в Австрия. Визитата е

...
Българският президент е на официално посещение в Австрия. Визитата е
Коментари Харесай

Румен Радев е на официално посещение в Австрия

Българският президент е на публично посещаване в Австрия. Визитата е по покана на австрийския държавен глава Александър ван дер Белен. Тази години двете страни означават 140 година дипломатически връзки.

Официалната част от визитата на българския президент ще стартира с гала в двореца „ Хофбург”.

Очаква се тематики на диалозите да бъдат бъдещето на Европа, съдействие в Дунавския район, климатичните промени, както и опциите за стопански и търговски продан.
Президентът Румен Радев се срещна с българи във Виена Румен Радев е на публично посещаване в Австрия по покана на австрийския си сътрудник Александър Ван дер Белен
Австрия е второ място по директни задгранични вложения в страната ни. През предходната година стокообменът сред двете страни бележи растеж от над 7% и е за близо милион и половина евро.

Българският президент ще се срещне и канцлера в служебното държавно управление с ръководителя на Народното събрание. Планирана е среща и в Конституционния съд.

Посещението във Виена на българския държавен глава стартира със среща с наши сънародници. Пред тях президентът Радев разгласи две свои хрумвания - в България да се вкара самостоятелна конституционна тъжба, както и българите с двойно поданство да могат да се кандидатират за политически постове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР