Българският премиер прие на официално посещение своя колега от Северна

...
Българският премиер прие на официално посещение своя колега от Северна
Коментари Харесай

Кирил Петков посрещна премиера на Северна Македония в София

Българският министър председател одобри на публично посещаване своя сътрудник от Северна Македони я Димитър Ковачевски. Тържествената гала стартира на площад " Св. Александър Невски " тъкмо в 16:00.

Под звуците на тържествени маршове и химните на двете страни, двете делегации се срещнаха.

Двамата министър председатели поставиха по-късно венци пред  Паметника на Незнайния боец , съпроводени по-късно от тържествения марш " Тих бял Дунав ".
 
 Кирил Петков Димитър Ковачевски Българска телеграфна агенция

В рамките на визитата, която ще продължи и на 25 януари, ще се организира и съвместно заседание на държавните управления на двете страни.

В рамките на събитието Петков и Ковачевски ще беседват на четири очи, ще се проведат встъпително и същинско пленарно съвещание на делегациите на двете страни.

Паралелно са планувани съвещания на четирите работни групи , образувани в областите: стопанска система, търговия и иновации; инфраструктура, превоз и свързаност; европейско съдействие – зелен преход и цифрова промяна, и господство на закона; просвета, просвета и обучение и юноша. Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия сред Република България и Република Северна Македония по историческите и просветителните въпроси. В края на взаимното съвещание на двете държавни управления ще бъдат подписани двустранни документи, след което министър-председателят Кирил Петков и министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще дадат взаимна конференция за представителите на медиите.


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР