„Българският премиер може да бъде разследван заради аудио заплаха да

...
„Българският премиер може да бъде разследван заради аудио заплаха да
Коментари Харесай

Фото и аудио скандалите около Борисов стигнаха и до британските медии

„ Българският министър председател може да бъде разследван поради аудио опасност да „ изгори “ евродепутат.” С това заглавие британският вестник „ Гардиън “ споделя през днешния ден за абсурда с изтеклия седемминутен запис на мъж, който звучи като българския министър-председател Бойко Борисов.

В публикацията се показва, че евродепутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева е поискала следствие по записа, в който мъжкият глас дава обещание да я „ изгори”. „ Гардиън “ отбелязва, че записът се появява малко преди до медиите анонимно да бъдат изпратени и фотоси, на една от които се вижда спящият министър-председател, а на други нощно шкафче и чекмеджета, цялостни с пари и предмети, мощно наподобяващи кюлчета злато.
Прокуратурата ревизира записа, за който се твърди, че е с Бойко Борисов Превърнахме записването с телефони в народен спорт, сподели основният прокурор Иван Гешев
В публикацията се споделя, че Бойко Борисов не отхвърля, че фотографията, на която спи в резиденцията си, може да бъде същинска, само че допуска, че изображението на парите е монтаж или целенасочена аранжировка. Споменава се и за абсурда с контраобвинението на Борисов, че живеещият в съседство Румен Радев го следи с дрон, както и с коментара на президента, че целият сюжет е плод на премиерската фикция.
Елена Йончева: Страхувам се, само че въпросът е това да не ме накара да замълча Тя разяснява записа, за който се твърди, че е с гласа на Бойко Борисов
Вестникът също по този начин напомня, че Елена Йончева също е забъркана в скандал с усвояването на европейски средства по стратегии, въпреки тя да ги дефинира като клюка.

Тази обява идва единствено ден след обява на вестник „ Индипендънт “, в която под заглавието: „ Сън до „ Глок” и пачки кеш: Вихър от въпроси към фотоси от спалнята на премиера на България”, журналистът Борзу Дараджахи споделя за анонимно публикуваните фотоси и слага протичащото се в подтекста на следствието и обвиняванията към предприемача Васил Божков.
Борисов: Снимките са операция, да ме бяха снимали гол до малко момче Геостратегически планове били причина за офанзивата, министър председателят непосредствено упрекна президента
Според публикацията, осведомени източници са показали като причина за проблемите на предприемача, чието положение се прави оценка на близо 1,2 милиарда евро, опита му да смъкна държавното управление на страната в сговор с други олигарси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР