Българският премиер Кирил Петков разговаря с новоизбрания му колега в

...
Българският премиер Кирил Петков разговаря с новоизбрания му колега в
Коментари Харесай

Премиерът на РСМ след срещата с Петков: Отваряме нов етап в нашите отношения

Българският министър председател Кирил Петков беседва с новоизбрания му сътрудник в Република Северна Македония.
Създаването на условия за бърз прогрес в евроинтеграцията е един от най-важните цели на новия министър председател на РСМ, заяви самият Димитър Ковачевски, представен от Българска национална телевизия.

България първа ни призна преди 30 години, в извънредно комплицирани политически условия. 30 години по-късно, ние отваряме нов стадий в нашите връзки, сподели още министър председателят на РСМ.

Двамата министър председатели са обрисували и главните цели пред двете страни с небосвод интервала 2022 - 2029 година Ще се образуват работни групи по съответни планове, свързани с инфраструктурата и транспортните връзки. Те ще работят дружно и чакам неотдавна да се осъществят самодейностите, добави Ковачевски.

Той благодари на премиера Кирил Петков и българската делегация по тази причина, че са първите публични посетители след избирането на новото държавно управление на РСМ. Визитата е определяна като опит за възобновяване на разговора сред двете страни, откакто България две години отхвърля да поддържа преговорната рамка на Скопие заради редовно несъблюдение на Договора за добросъседство и другарство от 2017 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР