Българският премиер Кирил Петков призова днес македонския си колега Димитър

...
Българският премиер Кирил Петков призова днес македонския си колега Димитър
Коментари Харесай

Кирил Петков призова Димитър Ковачевски да бъде смел и да приеме френското предложение

Българският министър председател Кирил Петков прикани през днешния ден македонския си сътрудник Димитър Ковачевски да бъде самоуверен и да одобри френското предложение, което ще отвори вратата на страната му за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз . Той направи това в изявление пред европейската редакция на американския вестник " Политико ". Но Петков призна, че сходен ход може да смъкна държавното управление на Ковачевски, тъкмо както се случи неговото.

" В последна сметка знам, че е политически мъчно. И знам, че рискът от събаряне на държавното управление е огромен . Като политик всеки би трябвало да реши каква е задачата му. Дали задачата ми е да бъда постоянен или задачата ми е да управлявам нацията... да направи крачка напред, даже в случай че това е неуместна позиция. Мисля, че това е решението, което Ковачевски би трябвало да вземе. Ако бях на негово място, нямаше да се замисля. Ако може да влезе в историята, като отвори вратата на Северна Македония към Европейски Съюз, считам, че това е положително достижение за министър-председател, само че изисква храброст " , сподели Петков.

Той добави, че, би трябвало да се смята за " европейско съглашение ", а освен за съглашение сред България и Северна Македония.

" Това не е България против Северна Македония. Ако решението бъде взето, то ще бъде европейско съглашение на масата на Северна Македония, " заключава Петков, настоявайки, че самият той е показал нужната политическа храброст, застъпвайки се за съглашение със Скопие, както и в битката с корупцията в България.
 Ковачевски: Френското предложение в тази форма не е задоволително за нас
Ковачевски: Френското предложение в тази форма не е задоволително за нас

Той разгласи изискванията за неговото приемане
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР