Българският премиер Бойко Борисов ще се срещне с руския премиер

...
Българският премиер Бойко Борисов ще се срещне с руския премиер
Коментари Харесай

Бойко Борисов се среща с руския премиер Дмитрий Медведев

Българският министър председател Бойко Борисов ще се срещне с съветския министър председател Дмитрий Медведев в границите на Първия каспийски стопански конгрес в Туркменистан.


Очаква се в центъра на диалозите сред двамата да бъдат енергийните планове от интерес за двете страни. Премиерът към този момент се срещна с иранския вицепрезидент Есхаг Джахангири. Това е третият ден от визитата на българския министър председател в Туркменистан по покана на президента на централноазиатската страна Гурбангули Бердимухамедов. България се пробва да контракти суапови покупко-продажби за природен газ от ТУркменистан посредством инфраструктурата на трети страни в договореност и с съветската страна, разгласи през вчерашния ден българският министър председател.

В рамките на визитата Борисов разгласи, че България договаря за привличането на огромна инвестиция от 1,5 милиарда $ за разкриването на цех за акумулаторни акумулатори, подсигурява, че България ще има цех за коли и че български компании към този момент влагат 130 млн. в Туркменистан.

След четвъртото съвещание на Междуправителствената комисия за икономическо съдействие двете страни подписаха пет съглашение в областта на външните работи, превоза, стопанската система и спорта. В делегацията, водена от премиера са районният министър Петя Аврамова, икономическият Емил Караниколов, транспортният Росен Желязков и предприемачи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР