Българският премиер Бойко Борисов се срещна с министъра на външните

...
Българският премиер Бойко Борисов се срещна с министъра на външните
Коментари Харесай

Борисов обсъди развитието на сътрудничеството ни с Египет и с Израел

Българският министър председател Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Египет Самех Шукри в София . Двамата разискаха съдействието сред България и Египет в областта на стопанската система, търговията, образованието и сигурността, оповестиха от Министерския съвет.

По време на срещата министър председателят Борисов посочи изгодата от диалозите с президента на Египет - Абдел Фаттах Ас-Сиси и премиера Мустафа Мадбули през октомври в Кайро. Според Борисов те са дали забележителен подтик за разширение и задълбочаване на двустранното съдействие .

" Двете страни могат да играят ролята на " мост " за своя капиталов и експортен интерес надлежно към Европа и към Близкия изток и Африка ", сподели Борисов.

Той добави, че както българските, по този начин и египетските компании следва да бъдат окуражавани за бизнес и развиване на производството в специфични стопански зони .

" Нашето предпочитание е да активизираме търговско-икономическите връзки и капиталовото съдействие там където е налице сериозен необработен капацитет ", сподели още министър-председателят.

Министър Самех Шукри приветства решението на вчерашното съвещание на българското държавно управление за основаване на смесена комисия за съдействие с Арабска република Египет . Целта на Комисията е усилване на съдействието в политическата, икономическата, комерсиалната, културната, осведомителната, земеделската, научната и техническата сфери, както и във всеки различен аспект от двустранен интерес.

Преди това министър председателят Борисов се срещна с основния изпълнителен шеф и вицепрезидент на Световния еврейски конгрес Роберт Сингер .

В диалога бяха разисквани обичайно положителните връзки сред България и Държавата Израел и развиването им в разнообразни сфери от съвместен интерес.

Борисов и Сингер акцентираха и положителното партньорство на страната ни с еврейските организации .
Българският министър председател и основният изпълнителен шеф и вицепрезидент на Световния еврейски конгрес бяха единомислещи, че общите старания би трябвало да бъдат ориентирани към отменяне на езика на омразата и към спокойно общуване сред другите религиозни и етнически общности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР