Българският премиер Бойко Борисов разговаря снощи със сръбския си колега

...
Българският премиер Бойко Борисов разговаря снощи със сръбския си колега
Коментари Харесай

Бойко Борисов се обясни в любов на Сърбия на фона на дипломатическото напрежение

Българският министър председател Бойко Борисов беседва нощес със сръбския си сътрудник Ана Бърнабич в Сараево, където се организира конгрес на страните от Процеса за съдействие в Югоизточна Европа. Разговорът се организира на фона на дипломатическото напрежение сред София и Белград, след остра реакция на сръбския външен министър Ивица Дачич към позицията на Борисов за връзките сред Сърбия и Косово.

"Толкова ви обичам, толкоз са ми другари, по какъв начин може да ме разбере по метод, по който викаме си посланици, правиме си, а нищо не съм рекъл ", споделил Борисов прочувствено на сръбския си сътрудник Бърнабич. Българският министър-председател обяснил също по този начин, че не е имал в никакъв случай неприятни планове към Сърбия, нито пък е търсил интервенция във вътрешни ѝ работи.

Дачич реагира остро на думи на Борисов по адрес на новия представител на Европейски Съюз по външна политика - испанеца Жозеп Борел. Премиерът съобщи, че Борел няма да пази националната политика на Испания, която не признава Косово, а европейската.

От диалога сред Борисов и Бърнабич излиза наяве, че той не се е срещал със сръбския външен министър Ивица Дачич, който също беше в Сараево за среща на първите дипломати на страните от района.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР