Българският премиер Бойко Борисов е разговарял по телефона с руския

...
Българският премиер Бойко Борисов е разговарял по телефона с руския
Коментари Харесай

Борисов поискал от Путин респиратори

Българският министър председател Бойко Борисов е разговарял по телефона с съветския президент Владимир Путин за опцията страната ни да купи от Русия респиратори, които са извънредно значими за лекуване на пациентите с ковид, оповестиха от държавната пресслужба в четвъртък.

Разговорът е бил по самодейност на Борисов, който срещнал Путин с ограниченията, които се ползват у нас за справяне с Covid-19.

" За броени дни българската промишленост се реорганизира, с цел да създаде и обезпечи нужните защитни дрехи за медицинските екипи в цялата страна. Прилагаме всички одобрени от международната здравна общественост ограничения за ограничение на болестта ", бил осведомен съветският държавен глава.

В хода на диалога било изтъкнато, че съветските учени поставят съществени старания в създаване на ваксина против вируса, добавя държавната пресслужба.

Двамата са разискали и обстановката в Сирия като Борисов се похвалил, че на българо-турската граница има нулева незаконна миграция. " Продължаваме с цялата си воля да се борим за мир и добросъседство. Убеден съм, че единствено с дипломация могат да бъдат решени споровете ", декларирал Борисов. Той изразил убеденост, че разсъдъкът и разговорът ще надделеят, с цел да се спре филантропичната рецесия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР