Българският премиер Бойко Борисов благодари на зам.-председателя на Европейската комисия

...
Българският премиер Бойко Борисов благодари на зам.-председателя на Европейската комисия
Коментари Харесай

Борисов благодари на Тимерманс за добрия евродоклад

Българският министър председател Бойко Борисов благодари на зам.-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс за положителния евродоклад . Това оповестиха от държавната пресслужба.

 Европейска комисия продължава отчасти наблюдението на България Обновена
Европейска комисия продължава отчасти наблюдението на България

Временно прекъснати са 3 ограничения, само че медийната среда се утежнява, регистрират от Европейска комисия

В Брюксел министър председателят Бойко Борисов организира двустранна среща със з аместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс при присъединяване си в постоянното съвещание на Европейския съвет.

" Благодарих му за положителния отчет по Механизма за съдействие и инспекция ", сподели Борисов пред публицисти преди началото на Съвета.

 Парламентът разреши арест до 48 часа без съобщение
Парламентът разреши арест до 48 часа без съобщение

Решението ще е на прокурора на досъдебното произвеждане

Премиерът е срещнал заместник-председателя на Европейската комисия с резултатите в битката с контрабандата . Борисов изброил постигнатото със залавянето на контрабандни цигари, оръжия, както и арестите за тях.

Според българския министър председател, предвид на настоящата конюнктура в Европа за България най-оптимално би било влизането в Шенген по въздух. Мотивът му е, че огромна част от страните в Шенгенското пространство са възстановили граничния си надзор по сухопътните граници . Отварянето на границата по море няма да даде резултат за България поради това, че Черно море няма изход към други страни от Европейски Съюз с изключение на Румъния.

" Ще защищавам единствено за уникалност в връзките с британските служби, тъй като за мен те са от най-хубавите в света и са ни нужни в борбата с контрабандата и тероризма ", разяснява министър-председателят Бойко Борисов във връзка отдръпването на Англия от Европейски Съюз.

Той напомни, че в края на предишния месец водачите на страните-членки утвърдиха съглашението за излизането на Обединеното кралство от Съюза. " Концентрирахме вниманието на цяла Европа, дойдохме, взехме решение, подписахме, съгласихме се, тази тематика би трябвало да завърши ", добави Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР