Българският представител в ски алпийските дисциплини Алберт Попов направи страхотно

...
Българският представител в ски алпийските дисциплини Алберт Попов направи страхотно
Коментари Харесай

Страхотно представяне на Алберт Попов, влезе в топ 30 в гигантския слалом на олимпиадата

Българският представител в ски алпийските дисциплини Алберт Попов направи ужасно показване и се класира на 28-о място в гигантския слалом на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

За 20-годишния алпиец това е първо присъединяване на най-престижния състезателен конгрес.

Той беше 34-ти след първия манш с 1:12.39 минута, само че направи по-добро второ втурване за 1:11.21 и прогресира с 6 позиции. В последна сметка с закъснение от 5.56 секунди, Попов се подреди измежду най-хубавите 30.

Победител в дисциплината стана международният първенец Марсел Хиршер. Той финишира за 2:18.04 минути, откакто беше най-бърз в първия манш с 1:08.27 минута, а във втория направи солидно втурване за 1:09.77 минута, с което победи безапелационно.

Това е второ олимпийско злато за австриеца от Пьонгчанг след медала в комбинацията и общо трето отличие от Зимни игри след среброто в слалома в Сочи 2014.

Втори на 1.27 секунда приключи Хенрик Кристоферсен (Норвегия). Французинът Алекси Пинтюро се подреди трети с закъснение от 1.31 секунда.

Другият 20-годишен български дебютант Камен Златков беше 59-и след първия манш с 1:17.65 минута, само че не приключи втория.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР