Българският представител в професионалната сумо лига на Япония - Даниел

...
Българският представител в професионалната сумо лига на Япония - Даниел
Коментари Харесай

Аоияма дели 3-то място след четвъртия ден на "Хару башо"

Българският представител в професионалната сумо лига на Япония - Даниел Иванов-Аоияма, дели трета позиция в класирането след четвъртия ден на пролетния шампионат за Купата на императора - " Хару башо ". Надпреварата, чийто обичаен хазаин е Осака, тази година се организира в Токио поради пандемията от ковид.

В днешния IV кръг от 15-дневната конкуренция в столичния замък " Рьогоку Кокугикан " българинът с сан 12-и маегашира записа трета победа, надделявайки над 10-и маегашира Мидорифуджи с техниката " хатакикоми " (натискане към пода). С баланс 3-1 нашият изостава единствено от двамата водачи - секиваке Терунофуджи и 4-ти маегашира Мьогирю с по 4-0. С по едно проваляне са общо 11 борци.

В утрешния пети ден Аоияма ще излезе на дохиото против 11-и маегашира Чийотайрю (2-2), който е побеждавал в 11 от предходните 18 битки посред им.

Най-голямата вест от шампионата обаче е обвързвана с йокозуна Хакухо, който беше заставен да се отдръпна от поредна конкуренция поради контузия. Откакто предишния март завоюва рекордната си 44-та купа във висшата дивизия " макуучи ", великият първенец от Монголия няма изигран цялостен шампионат. Сега 36-годишният деец от Улан Батор завоюва първите си две битки, само че се отхвърли от шампионата в третия ден през вчерашния ден.

Днес наставникът му в школата " Миягино бея " разкри, че Хакухо ще се подложи на интервенция на сухожилията в дясното коляно и ще се възвръща най-малко два месеца. От думите му стана ясно, че възпитаникът му ще реши дали се пенсионира според от резултатите при плануваното му завръщане през юли в Нагоя.

" Докторите му споделиха, че в актуалното си положение той просто не може да се бори. Той самичък ще вземе финалното решение на шампионата през юли ", разкри Миягино.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР