Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО -

...
Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО -
Коментари Харесай

Джамбазки сезира Цацаров за заплашвани общински съветници в Балчик

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване Ангел Джамбазки пуска сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров по отношение на оказван напън и закани против общински съветници от Общински съвет - Балчик .

Съветници от Балчик уведомили Джамбазки, че против тях са отправяни закани и закани. Общински съветници о т разнообразни политически групи - и от ГЕРБ, и от Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ, а също и един самостоятелен , напущат постоянната сесия на общинския съвет през май 2018 година

Общинските съветници се оплакват от систематични закани и закани , свързани с тяхната работа. Оказван им е напън за поддръжка на решения, импортирани като отчет от кмета на община Балчик. Твърдят, че са прилагани разнообразни форми на напън , в това число и телефонни позвънявания от трети лица, които са отправяли предизвестие, че при положение, че един отчет не бъде подсилен, то ще последва ответна реакция, написа в сигнала си Ангел Джамбазки. Кметът ги заплашвал, че ще ги смачка един по един .

Джамбазки упорства основният прокурор да разпореди инспекция по случая, а за задачата да бъдат командировани чиновници на прокуратурата в Добрич, с цел да се избегне опция за оказване на напън върху локални прокурори.

Публикуваме целия текст на сигнала от Ангел Джамбазки:

Относно: сигнали за оказван напън и закани против общински съветници от Общински съвет - Балчик

Уважаеми господин основен прокурор,

През миналите седмици получих недоволства от общински съветници от Общински съвет -Балчик, че против тях са отправяни закани и закани, което станало причина да изоставен постоянната сесия на Общински съвет -Балчик през м. май 2018 година Информация за същото беше публикувана от някои средства за всеобщо осведомяваме, а доколкото ми е известно съветниците от групата на Политическа партия " ГЕРБ " публично са внесли протестна декларация в Общински съвет -Балчик на 31.05.2018 година Общинските съветници от Политическа партия " Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване ", както ми оповестиха самите те, също са напуснали сесията по същия мотив ведно с един самостоятелни общински консултант.

От диалози с представители на локалната власт в цитираната община излиза наяве, че съветниците се оплакват от систематични закани и закани, свързани с тяхната работа, а точно оказване на напън да се поддържа едно или друго решение, импортирано като отчет от кмета на община Балчик. Твърдят, че са прилагани разнообразни форми на напън, в това число и телефонни позвънявания от трети лица, които са отправяли предизвестие, че при положение, че един отчет не бъде подсилен, то ще последва ответна реакция.

От информацията, която е публикувана по случая, въпреки и нищожна поради спецификата, че това е една дребна община в Р България, излиза наяве, че кметът на община Балчик отправял закани към общински съветници, че ще ги " смачка един по един ".

Самият факт, че работата на локалния парламент е сложена под въпрос, защото общински съветници - наблягам, от разнообразни политически партии, отхвърлят да участват на сесия, тъй като се усещат заплашвани и под напън, е задоволителен да се породи подозрение, че в тази община са оказвани разнообразни форми на напън. За страдание, това е една извънредно нелицеприятна обстановка. Ако такива обстоятелства и условия са се случили, то явно имаме правонарушение. А следвайки логиката на данните и събитията, евентуално отправянето на закани и напън над общински съветници в община Балчик е систематична процедура.

Позволявам си да Ви сезирам за тази обстановка, защото за мен е пределно ясно, че в общината има напрежение и не бих желал да се стигне и до по-сериозни обстановки, в случай че това напрежение ескалира. Оказването на напън, отправянето на закани и закани към който и да е е закононарушение. Оказването на напън и отправяне на закани и закани, тормозът - бил той устен, душевен и различен, върху представители на локалната власт е неприемлив! За страдание, познавайки естеството на някои открити в годините тъмни политически практики в дребните общини, не изключвам разновидността кметът на общината под една или друга форма да е оказвал напън и отправял закани.

Уважаеми господин основен прокурор,

Моля да разпоредите инспекция по случая, която да откри дали кметът на община Балчик, негови близки или други представители на неговото обграждане са оказвали напън и са отправяли закани по отношение на общински съветници от Политическа партия " ГЕРБ " и Политическа партия " Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване ". Също по този начин, апелирам да възложите инспекцията на окръжна прокуратура - Добрич, само че на командировани там прокурори, с цел да се предотвратят всевъзможни благоприятни условия за напън и оказване на въздействие над прокурори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР